Козметика

Направете си сладко-пикантен пилинг

сладко-пикантен пилингНе може да решите, каква сладка или пикантна добавка да прибавите към живота си…? Пробвайте моя изпитан скраб за тяло, който съчетава и двете неща в себе си… Настъпи вашият час да заблестите!

Захарните ексфолианти са чудесен вариант да полирате тялото си и да премахнете мъртвите клетки, за да се покаже красотата на кожата…

Този така сладък и малко пикантен скраб, ще ви помогне. Невероятен е!

Имате ли захар и подправки из шкафовете? Ако – да, ще ви трябват още няколко съставки, за да получите този прекрасен и ароматен помощник. Тялото ви ще „засвети“, ще усетите колко хидратирана е кожата ви и ще се ароматизирате греховно. Захарните ексфолианти са идеални за сухите участъци, като лакти и колене.

Направи си захарно – пикантен пилинг:

Рецептата е за 2/3 чаша скарб за тяло. Използвайте лъжица, за да смесите съставките. Съхранява се в буркан с капак на хладно място.

Състав :

  • 1 чаена чаша кафява Захар
  • 1 чаена чаша фина бяла Захар
  • 3/4 чаша бадемово / кокосово масло – маслото е по ваш избор
  • 2 чаени лъжички канела
  • 2 чаени лъжички джинджифил
  • 1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия

– В голяма купа се смесват сухите съставките и се разбъркват добре. След това идва ред да добавите течните. Разбъркайте енергично, за да се съчетаят…

– Сместа се прехвърля в съд с широко гърло, за да можете да го загребвате с ръка при употреба.

– Използва се върху мокра кожа по време на душ или вана.

– Масажирайте с кръгови движения и не търкайте!

– Изплакнете добре след пилинга.

Дойде и времето на съветите… Пилингът, може да е мазен, затова внимателно почистете и отмийте, за да не се подхлъзнете в банята! Преди полагането му го изпробвайте, където кожата ви е по – нежна (на влажна кожа), за да се уверите, че понасяте съставките.

Наслаждавайте се!