Авто-Мото

Как да намерим добър автосервиз

Как да намерим добър автосервизОплакванията от лоши сервизи и механици са нестихващи. Истината е, че повечето пъти сами сме си виновни, защото не сме избрали правилния сервиз. Ето как да си спестим проблемите.

1. Започнете с търсенето на сервиз преди да ви е реално необходим. Така ще сте спокойни и няма да сте притиснати от проблемите и ще направите спокоен и премерен избор.

2. Не винаги големите сервизи са най-добри. Потърсете алтернативни по-малки сервизи с добро оборудване. Те са изложени на тежката конкуренция на големите сервизи и държат на качеството.

3. Разгледайте отзивите за различните сервизи и механици в интернет клубовете. Разпитайте и приятели и познати за отзиви от сервизите, които те ползват и познават.

4. Когато се спрете на няколко сервиза, направете по-детайлно проучване. Имайте предвид, че често пъти мненията са хиперболизирани в двете крайности. При възможност, посетете и поговорете накратко с механиците, поразпитайте ги в какво са най-добри, с какви части работят и т.н.

5. Преди да им доверите колата си за по-сериозни ремонти, дайте им по-леки и лесни задачи, от които лесно ще разберете как се справят и как работят по принцип.