Обзавеждане

Как да организираме спалнята си

Мебели в спалнятаХората винаги се притесняват за това как точно да обзаведат и декорират спалнята си, как да подредят мебелите в нея. Ето няколко прости правила за това по какъв начин да стане това. Някои от съветите ни са наистина необичайни, но въпреки това учудващо практични.

– Поставете интериорна пейка, голяма табуретка или дори сандък пред леглото си. Това е един страхотен начин, по който да замените предната рамка на леглото си. Освен това така леглото предлага повече комфорт, като създава свободно пространство за краката. Такива мебели като интериорната пейка са символ на лукс и елегантност. Те могат да бъдат използвани за сядане, за поставяне на дрехи и други принадлежности, както и за място, на което да оставите хавлията си след като излезете от банята или пък дори допълнителните завивки за леглото.

– Тоалетка с огледало. Особено за дамите това е една незаменима мебел. Класическа тоалетка с огледало или просто високо подвижно огледало, на което можете да се видите в цял ръст. И двата варианта са сред задължителните мебели за обзавеждане в спалнята.

Въпреки, че не е съвсем рационално, най-често днешните спални са оборудвани със система за домашно кино, или най-малкото телевизор. Изберете мебелите, върху които ще поставите телевизора и нужните му принадлежности съобразно останалите мебели в спалнята. Най-подходящи шкафове за телевизор в спалнята са тези с затварящи се врати, които скриват от погледа неподходящия вид на телевизора в интериора.

– Избирайте за гардеробите си материали с полирана повърхност, за да може дрехите ви да се съхраняват правилно и да няма опасност от нараняване за тях. Гладката лъскава повърхност винаги е носила очарование, а от друга страна дървеният материал отдавна не е сред най-предпочитаните модерни алтернативи.

– За зашеметяващ вид на интериора поставете леглото си по необичаен начин. Мебели Италия предлага модели, които имат такава форма, че могат да бъдат поставяни в някой ъгъл на стаята. Това е особено практичен вариант що се отнася за малки по размер помещения. Такова разположение създава удобство за достигане до леглото от двете му страни.

– За баланс и хармония поставете нощни щкафчета и от двете страни на леглото. Въпреки, че съществуват десетки варианти за позициониране на нощните шкафчета, например и двете могат да бъдат поставени от едната страна, класическото разположение от всяка страна на леглото преди всичко създава удобство. Така за двамата души може да се отдели индивидуално място, на което да поставят собствената си нощна лампа, чашата с вода и будилникът.