Авто-Мото

Как да пътуваме спокойно с деца

Как да пътуваме спокойно с децаДецата са най-трудната категория пътници. Те са нетърпеливи и лесно могат да разсеят шофьора. Това прави дългите пътувания доста стресиращи при неправилна подготовка за тях. С малко допълнителни усилия може да си осигурите чудесно пътуване за всички.

1. На първо място е безопасността. Малките деца трябва да са в детски столчета. Всички трябва да са с предпазните колани през целия път. Вероятно ще започнат да недоволстват след известно време, затова е добре да им обясните накратко, че е важно, или да измислите някаква игра с малки награди за търпеливите.

2. Преди потеглянето включете детските ключалки на вратите. Обикновено това става от малко копче отстрани на всяка от задните врати.

3. Осигурете играчки за децата, с които да се занимават. Добре е играчките да са малки и сравнително тихи.

4. Преди тръгване обяснете на децата къде отивате, колко време ще отнеме и какви интересни забележителности или други дейности ги очакват по пътя до там.

5. Чудесен начин да ги забавлявате по време на път е да пуснете аудио разкази с приказки или книги. Може и любима музика разбира се.

6. При по-големи деца – позволете им сами да изберат нещата, с които да се забавляват.

7. Правете по-чести почивки от обикновено, особено ако забелязвате, че децата започват да стават неспокойни.