Авто-Мото

Как да подкараме колата си на газ

Как да подкараме колата си на газКакво трябва да направим, за да сложим газова уредба на колата си? Трябва да изградим още една горивна система. Звучи сложно и донякъде е. Разбира се трябва да се направи от специалист, но е добре да знаете какво предстои и да  разбирате, когато той ви обяснява какво е правил или какво иска да направи.

1. Първо се монтира резервоар в багажника. От него се прокарва тръба до страничен панел или бронята, където да се зарежда. Може да спестите тази стъпка и да направите зареждането директно от резервоара, но това няма да е особено практично, особено когато сте на път с натоварен багажник.

2. След това се прокарват тръби до двигателя. Според самия автомобил се избира къде да бъде контролната кутия, която да спира подаването на бензин и да го заменя с газ.

3. Кутията (или разпределител) се свързва с кабел и бутон, които са в интериора на удобно за шофьора място.

4. Върху двигателя се монтира газовият инжекцион (ако слагате газов инжекцион, разбира се). Според вида на автомобила и газовата система може да има различни газови инжекциони, дори модели с електронно управление и дистрибуция.

5. На различни места из цялата система се монтират предпазители и клапани, осигуряващи максимална сигурност.

6. Важен елемент е и изпарителят, който конвертира газа, който е в течно състояние докато е в резервоара, в газово състояние. За целта използва топлината от охладителната течност на двигателя.