Авто-Мото

Как да преценим дали колата се нуждае от реглаж

Как да преценим дали колата се нуждае от реглажЗвучи странно, но за мнозина шофьори фактът, че колата им трудно поддържа права линия на движение, не е особено притеснителен. Правилният реглаж не е за подценяване и може да ви спести много разходи и проблеми в дългосрочен план. Нека да разгледаме някои от най-честите признаци, по които ще познаете, че е време за реглаж на предницата.

1. Проверете износването на гумите. Ако едната гума е видимо по-износена от другата (или изглежда протрита само в една част, а не равномерно), по всяка вероятност ще трябва да регулирате предницата.

2. Ако автомобилът „дърпа” наляво или дясно. При положение, че автомобилът вече дори не може да поддържа посоката на движение, реглажът е крайно наложителен.

3. Увеличени вибрации. Недобре регулирани колела могат да увеличат вибрациите по време на шофиране.

4. „Изкривен” волан. Колата е добре, но за да поддържате движение направо, воланът трябва да е леко наклонен наляво или дясно – отново типичен признак за наложителен реглаж.

5. При движение направо пуснете волана (разбира се дръжте ръцете максимално близо до него). Ако автомобилът „тръгне” наляво или дясно, това означава е сигурен признак за начало на проблеми с реглажа. Разбира се, при този експеримент движението може да бъде повлияно и от качеството на самия път и дори разпределението на товара в колата.