Авто-Мото

Как да ремонтираме карбуратор на VW

карбуратор на VWАко колата ви е загубила мощност и не е така пъргава, а е с карбуратор, е възможно да е време за неговия ремонт. С течение на времето компонентите се замърсяват и повреджат и това значително влияе на производителността на двигателя. За щастие в повечето случаи ремонтът е доста лесен.

1. Свалете капака на карбуратора. Обикновено той се държи от обикновени винтове, но на някои модели на VW е с болтове и ще ви трябва гаечен ключ или тресчотка с камък.

2. Между долната и горна половина на карбуратора ще има уплътнение. Трябва да го свалите и изхвърлите. Почистете добре повърхността и сложете ново уплътнение след като го намажете със съвсем малко масло, за да прилепне добре.

3. Почистете добре целия карбуратор. Използвайте масло и парцал.

4. Свалете дюзите от карбуратора и ги проверете за повреди или запушвания. Може да се налага да ги смените с нови, ако само почистване няма да свърши работа. При поставянето на новите, уверете се, че ги слагате на същите места, на които са били и старите.

5. Свалете старата ускорителна помпа. Проверете я за повреди. Може да я смените с нова, ако искате пълно реконструиране на карбуратора. Държи се на 4 винта, така че няма да имате проблем с демонтажа и монтажа.

6. Монтирайте обратно капака на карбуратора и го върнете в колата. Свържете горивопроводите и запалете двигателя, за да проверите дали всичко е наред.