Авто-Мото

Как да скрием субуфера в колата

Как да скрием субуфера в колатаСубуферът е любим елемент от аудио уредбата на мнозина. Но в повечето случаи той просто е сложен в багажника, което не е оптимално нито за товарене, нито във визуално отношение. С помощта на малко изобретателност и сръчност, може да си изградите чудесна кутия, в която да го скриете.

1. Започнете с традиционното правило – седем пъти мери. Измерете щателно багажника и определете най-добрите места за говорителя (или говорителите) на субуфера. Обикновено добри места за кутията са равно на пода или прилепена до гърба на задните седалки.

2. Започнете с изработката на кутията от дърво или талашит. Съобразете размерите й с тези на багажника и с изискванията на производителя на говорителите. Не забравяйте и да съобразите формата й с контурите на багажника.

3. Сглобете кутията с помощта на винтове (може и да я залепите, но така евентуален ремонт ще е по-труден). Изрежете дупките за говорителите.

4. Облицовайте кутията с мокет в същия цвят, като основния мокет на колата. Залепете го на нея с помощта на дърводелско лепило. Изчакайте да засъхне и изрежете дупките за говорителите отново.

5. Продупчете малка дупка в дъното на кутията за кабелите. Прокарайте ги и ги свържете с говорителите.

6. Поставете говорителите в дупките и ги закрепете с винтове. Покрийте ги с алуминиева или платнена мрежа, в зависимост от местоположението на кутията.

7. Поставете кутията в багажника, свържете я с усилвателя и се наслаждавайте на чудесен звук и дискретна визия.