Авто-Мото

Как да тестваме автомобил

Как да тестваме автомобилИдва пролетта, а с нея и идеалното време за купуване на кола. Вече ще се спрели над няколко модела, проучили сте ги добре, остава само да ги покарате и направите окончателна преценка. Ето какво трябва да съобразите преди, по време и след пробното шофиране.

1. Уговорете часа и мястото за пробното шофиране в такова време, че да ви е удобно и да не бързате и да няма много трафик.

2. Няма никакъв смисъл да си губите времето с тестове на кола, която е с различни показатели от тези, които търсите, освен ако нямате съмнения в правилността на първоначалното си решение.

3. Силно желателно е да бъдете с поне двама близки за вас души по време на теста. Те ще могат да ви споделят своето мнение и преценка, ще ви кажат как е возията отзад, дали им е комфортно и т.н.

4. Преди да потеглите, се запознайте малко по-подробно с интериора, функциите и разположението н а бутоните. Настанете се максимално комфортно, сякаш сте в собствената си кола. Дори пуснете любимата си музика.

5. Ако купувате нова кола, често дилърът ще дойде с вас и дори ще ви предложи маршрут. Ако искате го следвайте, но ако ви се стори кратък помолете за още едно кръгче, за да прецените по-добре, няма нищо срамно в това.

6. След като двигателят загрее добре, изпробвайте пъргавината на набиране, как се справя с набирането от една скорост до друга, задължително изпробвайте и спирачките.

7. Включете климатика на по-мощна настройка и проверете как ще се отрази това на производителността на колата.

8. Имайте предвид, че често тестовите автомобили не са в перфектно състояние, така че ако имате съмнения, обсъдете ги с дилъра. Също така съобразете и колко километра е навъртяла колата и е проявила дадения проблем.