Авто-Мото

Как да запалим на газ сутрин в студа

Как да запалим на газ сутрин в студаНяма нищо по неприятно от това да излезете в последния момент за работа. Да слезете пред блока, да се качите в студената кола и… тя да не запали. Ако автомобилът ви е снабден с газова уредба, шансът това да ви се случи се увеличава. Ето как да приготвите колата си за зимата, така че да не изпадате в подобни неприятни ситуации.

1. Бъдете сигурни, че автомобилът ви работи както на газ, така и на бензин. Паленето директно на газ рано сутрин при минусови температури е предизвикателство дори и за напълно изрядните коли, защото често изпарителят замръзва, заради лошото време.

2. Винаги палете първо на бензин. Ако температурите през нощта са били минусови, задължително запалете колата на бензин. Изчакайте да поработи така няколко минути, за да загрее и след това прехвърлете на газ.

3. Топла вода. Ако все пак колата ви не работи на бензин, навън е ужасно студено, опитали сте да запалите неуспешно на газ, напълнете бутилка с топла вода и полейте с нея изпарителя. Това трябва да ви помогне, за да запалите.