Бизнес

Как да живеем като упражняваме нашата “мечтана работа”?

мечтана работаБез значение от пола, възрастта или интересите, всеки иска да работи това, което му носи удоволствие. На думи това е доста лесно, но в действителност е нещо наистина трудно. Идеалът за “мечтана работа” е блян жадуван от всички, но малцина са тези, които наистина се наслаждават на работата си. И така, какъв е начинът да намерим “мечтана работа”, да започнем да я практикуваме и да я запазим във времето?

За мен най-важното нещо е всеки да открие сам за себе си какво обича да прави – това е отправната точка. Ще ви разкрия няколко практически урока, които са ми помагали през годините да следвам моята страст – всякаква форма на онлайн бизнес. Моето мнение е, че те са приложими във всяка една сфера, иначе казано, ще имате полза от тях каквато и да е “мечтаната работа” за вас.

Запитайте се: “За какво се опитвате да спечелите време?”

Най-голямата разлика между хоби и страст е това, че понякога вие се правите всичко възможно да следвате страстта си. Дори да нямате никакво време, вие сте готови да се опитате да откраднете малко, каквото и да ви струва това. Когато аз започвах да се занимавам с онлайн бизнес, нямах много време за това, благодарение на досадните ми работа. Тъй като в началото не можех да си позволя да я зарежа напълно, аз реших да работя и през нощта. “Жертвеното агънце” беше сънят. Странното беше, че след цяла нощ работа, на сутринта бях пълен с енергия и се чувствах удовлетворен. Чудо, a?

Разберете защо толкова обичате, това което правите.

Представете си, че имате ден, който може да посветите изцяло на себе си, без никакви отговорности и задължения. Какво бихте правили през този ден? Повечето хора по повече от едно хоби и съответно повече от един интерес. Това което трябва да направите през този ден е да разберете какво общото между всички тези хобита и интереси. Обикновено нещото, което е свързващата частица между всички хобита и интереси е т.н. “мечтана работа”.

Действайте!

Щом вече сте открили страстта си, не ви остава нищо друго освен да започнете да я упражнявате. Поставете си цели, които смятате за постижими и същевременно задоволителни. Постоянно се информирайте и обновявайте информацията си за сферата, с която сте се захванали. Моят съвет е да си определите минимален период от време, който да отделяте всеки ден. Като начало 1 час на ден най-вероятно ще ви бъде достатъчен.

Обръщайте внимание на всяка възможност

Възползвайте се от всяка изникнала възможност. Например ако ви бъде предложено интервю, дори от не много реномиран източник, възползвайте се. Всяка една възможност може да се окаже ключова за вашия просперитет. Опитвайте се да осъществявате контакти с хора от сферата ви.

И не забравяйте най-важното: “Никога не се отказвайте!”. Бъдете упорити и постоянни – повечето пъти само това е достатъчно за успеха. Запомнете тази поговорка: “Водата не руши камъка със силата си, а с постоянството си”.