Обзавеждане

Как един мебелен магазин в София може да си осигури лоялна клиентела?

мебелен магазин в СофияКакво е нужно да направи един мебелен магазин в София, за да бъде успешен? На първо място това са големите и сигурни продажби. До тях обаче може да се стигне с конкретни политики, които съответният търговец трябва да внедри и да следва стриктно. Кои са печелившите стратегии за магазините, продаващи мебели, ще разгледаме в настоящия материал.

Превръщане на купувача в лоялен клиент

Няма как да не се съгласим, че монополът е рай за всеки бизнес. Мебелният пазар е обаче силно конкурентна ниша, в която всички търговци и производители се състезават за вниманието на купувача. Нещо повече, мебелните търговци искат не просто купувачи, а лоялни клиенти. Хора, които купуват мебели единствено и само от тях.

Да се постигне подобно нещо е изключително трудно. Интересът и лоялността на клиентите се поддържат не само с изгодни цени и промоционални оферти, но и с коректност. Именно заради отказа на някои търговци да направят дребни жестове и отстъпки на отделни купувачи, същите са пропуснали възможността да ги превърнат в свои лоялни клиенти.

Добър избор от стоки

Мебелите не са единственият компонент на обзавеждането в един дом. Там са нужни също битови уреди, осветление, килими, щори и уреди за отопление. За собствениците на вили и къщи е важно да намерят качествена и достъпна градинска мебел. Всеки мебелен магазин в София, който съумее да предложи максимално разнообразие от стоки, излиза с едни гърди пред своите конкуренти.

Що се отнася до мебелите като основен артикул, то те също трябва да бъдат представени в оптимален брой варианти – бюджетни, луксозни, от естествено дърво, метал и т.н. Когато става дума за комплекти, например обзавеждане за спалня, детска стая и т.н., на клиента следва да се осигури възможност да създава собствени конфигурации. Търговецът не бива да натрапва своите идеи, нито пък продукти, които купувачът не желае.

Добър списък с услуги

Търговията на стоки е все по-тясно обвързана с предлагането на услуги. Търговците, проявящи гъвкавост, печелят верни почитатели, които усещат, че мебелният магазин е готов да направи допълнителни стъпки, за да бъде купувачът доволен. Когато говорим за продажбата на мебели, тези стъпки се изразяват в няколко важни услуги. Това са:

  • Доставка на поръчаните мебелни изделия – по възможност безплатна;
  • Качване на мебелите до етаж, без драстично оскъпяване;
  • Сглобяване и монтаж на мебелировката – желателно е цената на тази услуга да не е твърде висока.

Съвременният потребител предпочита да дава парите си там, където му предлагат добри оферти и безплатни услуги. Доставката на мебели на територията на София е безплатна при някои магазини и те са не само физически, но и опериращи онлайн. Бързината на доставяне на поръчките е друг плюс, който купувачите днес много ценят.

Предлагането на продуктите и онлайн, е стъпка, която ще изведе всеки мебелен магазин в София до челни позиции. Модерният човек е твърде зает, за да обикаля магазините всеки път, когато му е нежна мебел за дома. Бързите онлайн поръчки и също толкова бързото им изпълнение, оставят у клиента приятно усещане. Вероятността следващият път клиентът да поръча отново от там е много голяма. Именно това скъсява границата между случайния и лоялния клиент.