Обзавеждане

Най-скъпото легло в света от Parnian

Най-скъпото легло в света от ParnianКомпанията от Аризона Parnian Furniture представя легло, което, както смятат създателите, е най-скъпото на света. Дизайнерът Абдолхай Парниан уверява, че не мислел да създава мебел с немислима цена, а просто искал да впечатли публиката с необичайния облик на леглото. В това заявление се прокрадва някакво лукавство. Работата е в това, че Абдолхай вече е известен като създател на най-скъпата маса. Съгласете се, странно е че при него винаги случайно се получават толкова скъпоструващи предмети от интериора.

Над чертежите на своя шедьовър г-н Парниан се трудил 2 години, и още 8 месеца са били необходими на неговите подопечни за да произведат леглото. То е направено от ебеново дърво, африканското дърво сапела и огнен клен, плюс детайли от неръждаема стомана и злато. Главният визуален акцент са събиращите се при възглавието на леглото «слънчеви лъчи» — събрани от 78 отделни дървени клина, за да се достигне идеален ефект.

Цена на леглото варира от $38 000 до $210 000 в зависимост от комплектуването. По желание може да се вгради дръжка и зарядно за iPad, прибиращ се телевизор или монитор за компютър, скрити чекмеджета за вещи или да се поръча специален матрак, произведен ръчно от натурални компоненти.

Сега вече спалнята е съвършена с това супер луксозно легло!