Здраве

Как ни влияе гневът

гнявПри хора, които често се гневят състоянието на кръвоносните съдове е много по-лошо отколкото при спокойните хора. При страдащите от депресии риска от инфаркт е значително по-голям.

Всяко ненужно нещо, което ни идва в повече води до блокиране на енергията. Това затруднява функциите на вътрешните органи. Преживяното избледнява, ако го разкажем няколко пъти. Рано или късно, човек е длъжен да събере сили и да се изправи на крака. Това е продължителен период на психическо възстановяване. Не бива да се поддаваме на озлобление и самоунищожение.

Положителното мислене допринася за вътрешната хармония. Това води до укрепване на имунната с-ма. Положителната психическа нагласа привлича хората и успеха.

Психосоматичните заболявания се проявяват от конфликтът м/у вътрешното влечение и външно поведение. Следствие от това са неотреагираните емоции. Получават се от неосъществени желания, поставяне на свръхзадачи, прекомерна самокритичност, голямо напрежение, конфликти. При по-активните и по-амбициозни хора е характерна известна агресивност, прибързаност, нетърпение, тревожност- слабо място е сърдечно-съдовата система. Склонност към инфаркти.

– дебело черво- болест на скъперничеството и злобата;

– тънки черва- болест на високомерието;

– черен дроб- болест на гнева;

– опорно-двигателен апарат- болест на лъжливите цели;

– депресия- болест на бързането;

Хора, които активно и творчески се занимават с любимата си работа, които реалистично и оптимистично гледат на живота се разболяват по-рядко. Мнимо болните са много самотни хора, на които им липсва внимание се стараят да привлекат вниманието на околните като припадат, вдигат рязко температура и т.н.

Прошката е душевно състояние, което ни превръща в свободни хора- загърбвайки обидите късаме порочния кръг от страх и омраза у себе си. Враждебно настроените са 4 пъти по-податливи на сърдечни заболявания и вероятността да умрат млади е 6 пъти по-голяма отколкото при уравновесените хора.