Здраве

Как трябва да се пие л карнитин

л карнитинL-карнитин е вид аминокиселина, която се намира в мускулните клетки, и която най-често се свързва с изгарянето на мазнини, заради свойствата си да ги окислява. Разбира се, това е само една от многобройните ползи на веществото, като останалите му предимства се състоят в способността му да ни осигурява нужната енергия, да повишава издръжливостта, но и да засилва възстановителните процеси. Открийте хранителни добавки за тренировки в онлайн магазин fitnesdobavki.net и се насладете на тяхното бързо действие. 

За какво се използва л карнитин

Л карнитинът се произвежда по естествен път от черния дроб и бъбреците, като основната му функция е да стимулира процесите на отслабване. Редовният му прием ще ни осигури оптимално тегло и добра основа за трупане на мускулна маса. Веществото се използва масово от хората, които спортуват редовно и фитнес маняците. Може да приемате л карнитини под формата на таблетки или течни капки, също както и да си го набавите чрез някои видове храни като месо, млечни продукти, авокадо, аспержи и др. 

Как се пие

Важно е да се определи правилната дозировка на л карнитин, който може да се приеме чист или в комбинация с други суплементи. Дневната доза се определя на индивидуален принцип (според килограмите, възрастта и др.), като препоръчителната доза е между три и пет грама на ден. Добре е тя да бъде разделяна на два приема – преди тренировка и сутрин, за да бъде ефектът максимален, а отслабването постепенно и здравословно. 

Доста хора решават да комбинират L carnitine и с други хранителни добавки, с което полагат една цялостна грижа за общото си здраве. Доверете се на fitnesdobavki.net и увеличете физическите си възможности. Поръчайте л карнитин с комбинация с някои витамини и минерали, които ще окажат благотворен ефект върху всеки един орган и клетка в тялото. 

Какви са ползите 

Здравните ползи от редовния прием на L carnitine не се изчерпват с една-две. Освен редуциране на теглото, добавката ще допринесе за:

  • Увеличаването на физическите възможности и издръжливостта;
  • По-бързото възстановяване след тренировка;
  • Намаляването нивата на стреса;
  • Подобряването на настроението;
  • Поддържането оптималната работа на сърдечно-съдовата система;
  • Доброто състояние на кожата;
  • Засилването на имунния отговор и др. 

Ефектът от ежедневния прием на л карнитин със сигурност ще е благотворен, но за да извлечете оптималното от хранителната добавка, се доверете на предложенията от fitnesdobavki.net – винаги високо качество и винаги най-ниските цени.