Козметика

Какво е ЕЕ крем? Азбучните кремове са във вихъра си

ее кремНикой не ни предупреди, но ние предварително бяхме предположили, че еволюцията на азбучните кремове ще продължи. Учим азбуката от детската градина, а сега трябва да изучим и азбуката на красотата.

Започна се с ВВ крема – Beauty Baum, който се появи преди 5-6 години, стартирайки от Корея и нахлу глобално по целия свят, поставяйки началото на първия азбучен бюти продукт. Както вече знаем, ВВ кремът е прекрасен овлажнител, с лек покривен ефект, екстра-хидратиращ, със SPF защита, а дори някои от продуктите притежават anti-aging или ефект срещу несъвършенства. Всъщност, ВВ кремът има по малко от всичко.

Но естествено, компаниите гиганти не се задоволиха с ВВ и веднага на пазара изскочи СС крем. Той също ни е толкова добре познат, колкото ВВ крема. Почти същият като ВВ, СС кремът притежава и формула, която помага на кожата при неравен тен, подпухналост или хиперпигментация. Като цяло разликата между двата не е чак толкова контрастна. СС кремът отново е покривен, лек и бързо абсорбиращ се от кожата, но той е много по-фин, като покривност, от ВВ кремът и се използва предимно за корекция на тена.

Много от нас мислеха, че азбуката на красотата ще приключи със СС крем. Но не! Миналата година се появи DD крем. Мулти-милионните компании създадоха формулата на DD, със специално насочване към anti-aging ефекта – фини линии, бръчки и неравна пигментация/ тен. Твърди се, че DD кремът ще помогне за елиминиране на несъвършенствата, използвайки го по-продължително време. Също като родствениците си, DD кремът притежава SPF защита, брани кожата от загуба на влага и балансира/ уеднаквява тена. Разликата е в това, че използван по-продължително, той ще намали фините линии и бръчки.

И дойде време да се запознаем с най-новия азбучен хит!

След толкова много букви се появи и ЕЕ крем, създаден от Estee Lauder. Козметичната фирма гигант е първата и единствена на пазара, продължила еволюцията на азбучните бюти продукти. Когато чухме за новото попълнение, първоначално го поставихме под въпрос. Какво повече може да ни даде един азбучен крем? Но от Estee Lauder се обосновават доста добре и тъй като козметичната компания се е наложила прекрасно на пазара, ние разбира се, ще й повярваме и ще й се доверим.

Какво означава ЕЕ крем – ЕЕ означава Even Effect – в буквален превод Еднакъв/ Изгладен/ Равен Ефект – дори и „Дори Ефект”.

Изследванията показват, че замърсяването причинява дисколорация (обезцветяване) на кожата – тъмни петна и хиперпигментация. Специалната формула на крема изглажда тена и се справя с тези ужасни последици, които околната среда ежедневно ни нанася. Този продукт самостоятелно няма да реши проблема.

Той действа като коректор на цялото лице и със сигурност е по-ефективният избор от ВВ кремът. Но все пак ЕЕ кремът е подходящ за не чак толкова младежки кожи. Прекрасен продукт за жени над 30. За по-младите, ВВ кремът, ще свърши страхотна работа. В новия буквен крем – ЕЕ, ще откриете отново SPF 30, изглаждане на тена, борба с хиперпигментацията и дисколорацията.