Козметика

Лосион за почистване на чувствителна кожа

Лосион за почистване на чувствителна кожаКожата на лицето не е само най-нежната част от тялото, тя е и най-видимата, отразяваща емоционалното и физическото състояние на всеки човек. Преди всичко е важно да се грижим за нея и да поддържаме естествената й красота. За целта съм ви забъркала една специална фиерия от билки, с която ще поддържате кожата си свежа, чиста и привлекателна.

Този лосион препоръчвам за най-проблемните и чувствителни кожи. Трябва да бъде нанесен след изрядно почистване на лицето. Венчелистчетата от невен се поставят в керамичен съд и се заличат с гореща вода, престояват една нощ. На следващщият ден течността се прецежда през марля. Към получената течност се добавя по една лъжичка вирджински орех –hemamelis verginiana на всеки три лъжици течност. Може да се съхранява до 10 дни в хладилник в плътно затворен стъклен съд.

С тази отвара може да си правите компреси, налагайки я върху пъпчиците на лицето. Може да използвате стерилна памучна марля, дискове за почистване на грим, разделени на два слоя (за да прилепнат по-добре към кожата). Компресът престоява 15-30 минути. След това се полага ежедневният крем.