За дома

Кое е най-доброто спално бельо

Кое е най-доброто спално бельо Това, че спалното бельо играе важна роля за създаване на необходимия комфорт в спалнята, е отдавна известно. Благодарение на сполучливо избраните спални комплекти сънят може да бъде много по-спокоен и здрав, това неминуемо ще се отрази и върху работоспособността ни. Ето защо решихме да ви помогнем с няколко съвета в избора на най-доброто спално бельо.

Да поговорим за тъканите, от които е изработено спалното бельо. Коя от тях е най-подходящия избор? Отговорът е лесен – тази, която съдържа повече естествени нишки и е екологично чиста, която може да пропуска въздуха, да абсорбира и премахва влагата и да позволява на кожата да диша. Така например, за едни от най-удачните тъкани за изработка на спални комплекти се считат материите, изработени от памук, коприна, лен и бамбук. Те притежават всички гореизброени качества и са отличен вариант за спални постелки.

Коя от тези тъкани ще предпочетете е въпрос на вкус – някои са влюбени в нежната прегръдка на коприната, други обожават мекотата на памука, трети – хладния допир на лена. Няма значение каква е вашата любима материя, достатъчно е тя да е хигиенична и хипоалергична, за да се насладите на приятни и спокойни сънища.

По отношение на качеството на изработка можем да кажем следното – за трайна и издръжлива се счита такава материя, която дори и след няколкостотин пранета не губи своите качества. Така че, освен всичко останало, когато избирате спално бельо, обърнете внимание и на трайността на плата, от който то е изработено.

Ако сте почитател на мекотата и нежността, със сигурност за вас ще представляват интерес комплектите, изработени от коприна. Те отдавна са признати като много луксозен и аристократичен вариант, а и допирът с тях е едно наистина незабравимо преживяване. Гальовно и нежно, коприненото спално бельо винаги ще бъде на мода, затова е и чудесен избор за всяка една спалня.

Що се отнася до бамбука и сатена, те много често са сравнявани с коприната и също са изключително приятни на допир. Като добавим и високите им хипоалергенни качества, това ги превръща в перфектен избор дори и за хора, които имат изключително чувствителна кожа.