Здраве

Кои са най-бързите методи за цялостна промяна на усмивката?

Кои са най-бързите методи за цялостна промяна на усмивката?

Едно от най-важните впечатления, което човек оставя сред околните, е усмивката му. Тя изразява вашите емоции и изгражда първите впечатления.

Но какво правите, когато не сте доволни от вида на вашите зъби и усмивка? Съвременната стоматология предоставя бързи и ефективни методи за цялостна промяна на усмивката, сред които се открояват бондингът и поставянето на зъбни импланти.

От дентална клиника Medical Dent споделят какво трябва да знаете за тези метода, както и защо са толкова предпочитани.

Какво трябва да знаете за бондинга?

Бондингът е метод, който позволява да се прилепи специален композитен материал към повърхността на зъбите. Този процес позволява корекция на различни проблеми, като наличие на счупени дъвкателни органи, поради фрактури или други обстоятелства, неравности или петна, които влияят на облика.

Причините за голямата популярност на бондинга, е че може да бъде извършен в рамките на едно посещение при стоматолога. Процедурата ще ви осигури бързи и блестящи резултати.

Освен това, се наблюдава минимална инвазивност. Бондингът не изисква премахване на здрава зъбна структура и обикновено не се изисква анестезия, защото е напълно безболезнена процедура.

Защо поставянето на зъбни импланти е ефективна процедура?

Поставянето на зъбни импланти е съвременен метод за заместване на липсващи зъби. Те представляват изкуствени корени, които се поставят в костта на челюстта и се интегрират с нея. По този начин запазват не само целостта и функционалността на дъвкателния апарат, но и спасяват костната структура.

Върху тези импланти се поставя коронка, която изглежда и функционира като естествен зъб. 

Предимствата, които може да получите, ако изберете тази процедура, са:

  • Предлагат дълготрайни и надеждни резултати за цялостна промяна на усмивката;
  • Изглеждат напълно естествено и се сливат с останалите зъби, което е отлична възможност от естетическа гледна точка;
  • Поставянето на импланти възстановява функцията на устната кухина и помага за правилната обработка на храната;
  • Те се изработват от висококачествен материал, който при правилна поддръжка може да остане в първоначалната си форма за дълги години;
  • При успешно поставяне, вие получавате солидност и правилна фиксация на имплантите. Грижата за тях е лесна и не се различава от тази за цялостното състояние на устната кухина.

Изборът между бондинг и зъбни импланти зависи от конкретните ви нужди и желания. Бондингът е идеален, ако имате козметични проблеми, като петна, счупване на част от дъвкателен орган и искате бързи и видими резултати. Зъбните импланти са по-подходящи, ако имате липсващи зъби и искате дълготрайни резултати, които да ви предоставят не само добър облик, но и функционалност.