Обзавеждане

Колекцията Entailles – нова естетика от Филип Нигро

Колекцията EntaillesВ колекцията Entailles, създадена от Филип Нигро (Philippe Nigro) за бренда Ligne Roset, безпогрешно се познава почеркът на автора, ключови моменти на който са понятията «асиметрия» и «взаимопроникване».

В модулните дивани Entailles за един, двама или трима човека са предвидени специални пролуки, в които се поставят малки подвижни масички, за да може по думите на автора, седейки на диваните, да се чете, пише, работи, пие, яде… Конструкцията на диваните е дала името на цялата колекция: «entailles» в превод от френски означава « вдлъбнатина ». Подобни прости детайли придават на моделите нова естетика, позволяват да се съедини в един диван различна дълбочина на седалките и височина на облегалките, да се обедини дивана и масичката за списания в единна композиция.

От 1999 година Филип Нигро работи като независим дизайнер, а също сътрудничи със студиото на Микеле де Луки в Милано. Той разработва мебели, лампи, занимава се с многобройни дизайнерски проекти, оформяне на интериори и сценография. След CONFLUENCES (2009) и INSEPARABLE (2010), за колекцията Ligne Roset тази година Филип Нигро е създал дивана ENTAILLES, стелажа CUTS, закачалката за дрехи PASSE-PASSE, а също така лампите STRIPES и PEIGNES.