Здраве

Лечение на гастрит с билков чай

Лечение на гастрит с билков чайВ забързаното ежедневие, в което живеем доста често пропускаме хранене или се храним с нездравословни неща. Това във времето няма как да не ни докара здравословни проблеми и понякога доста големи болки. Това се нарича гастрит, който се лекува доста продължително и с подходящите медикаменти и правилно хранене. Веднъж нарушите ли баланса на храносмилателния си тракт, трудно след това бихте могли да го възстановите. Лошото при гастрита е, че се възбужда от много видове храни и предизвиква невероятен дискомфорт, а ако не се лекува може да се образува язва, което е още по-болезнено и трудно лечимо.

Оказва се, че повечето лекарства предлагани в аптеките не действат така бързо и ефикасно при лечението на гастрита, но билковия чай много бързо го успокоява. Тук отново се връщаме на изпитаните от предците ни лекове, с които са се поддържали в цветущо здраве и красота. Те от край време знаят, че при болки в стомаха най-помага пиенето на чай, а има видове чай които не само, че облекчават симптомите, но и лекуват възпалението.

Благоприятен ефект при гастрита имат чайовете от лайка, мента, лавандула и джинджифил, но най-добър е специалният чай за гастрит на Зепир Фуудс. Той има наистина много бързо успокоително действие и при следване на указанията, скоро ще се избавите от тъпата болка в областта под гръдния кош. Симптоми са и усещането на тежест, оригването и подутия стомах, а понякога и разстройство и температура.

Този чай е разработен специално от определени видове билки, които ефикасно лекуват и заздравяват лигавицата на стомаха, като в същото време действието му има и противовъзпалителен ефект. Интересно е да знаете, че специалната комбинация на билките е от широколист живовлек, лайка, сладък корен, камшик, жълт кантарион, мента, слез, дилянка, черен оман и невен. Комбинацията им е повече от уникална и със съвсем точни пропорции.

Всеки ден трябва да си правите отвара от този чай, като в 500 мл. вода кипвате 2 супени лъжици от билките. След 30 минути, прецеждате чая и го приемате 3 пъти на ден по 150 мл. преди хранене.

Тази процедура ви гарантира наистина здрав стомах и липса на всякакви болки. Не трябва да забравяте за правилното хранене, не преяждайте и не гладувайте, защото това са най-честите причинители на гастрит. При такива проблеми, дори и след като се излекувате трябва да избягвате приемането на пикантни храни или силни подправки. Врагове са ви и алкохолът, кафето, цигарите, както и някои видове лекарства, които дразнят стомаха ви.

Избягвайте по-продължително време след лечението си приема на тези храни и вещества, за да не възбудите пак болките и така да превърнете гастрита в хроничен, който на практика няма как да излекувате, а може само да успокоявате.

Някои хора имат по-чувствителен стомах от други и са по-склонни да си докарат до главата проблеми от рода на гастрита, за това е добре да внимавате как се храните и профилактично да пиете чая за гастрит.

Можете да се посъветвате и с личния си лекар, който да ви изготви диетичен режим към приема на чая и да забравите по-лесно и бързо спазмите и болките.