Бизнес

Някои изключително ефективни тактики на мързеливците

мързеливецЛегенди се носят за това колко креативни и иновативни са мързеливците. Хората казват, че ако имате трудност с някаква работа е хубаво да накарате някой мързеливец да я свърши, защото той ще намери далеч по-лесен начин да я свърши. Обаче интересен факт е, че някой от най-умните хора са и доста мързеливи, защото винаги търсят най-оптималния начин при извършване на каквато и да е дейност.

От тези доводи аз мисля, че може да се извади една доста полезна сентенция, а именно: „Всяка една работа може да бъде извършена по-лесно с повече мисъл, а не с повече труд“. Тази статия е с цел да ви покаже някои от най-характерните закони на т.н. „мързеливци“.

Взимането на прибързани решения е пагубно

Ако взимате прибързани решения, превръщате себе си в доста наивен човек. А както всички знаем, наивните хора са най-добрите купувачи. При тези хора много често случва да съжаляват за дадена покупка в миналото, просто защото тогава са избързали и не са обмислили добре ситуацията. За тези хора има една много полезна поговорка: „Важните решения се взимат сутрин, след дълъг и спокоен сън“.

Намирайте си постоянно стимули, които да ви мотивират да работите

Всеки „мързеливец“ търси някаква полза, за да извърши каквато и да е работа. Това определено действа мотивиращо и ободряващо. Последвайте техния пример и си определяйте дори малки наградки. Какви наградки ли? Ами например ходене на кино, вечеря в приятен ресторант или просто по-дълъг сън. Може тези неща да ви изглеждат дребни и незначителни, но ви уверявам, че действат.

Станете експерти в убеждаването

Трябва да сте също толкова добри в убеждаването колкото Том Сойер, а може би и малко повече. Опитайте се да представите нещата по начин, който ще манипулира другите другите да направят това, което вие искате, при това несъзнателно. По-лесно е да мързелувате и да убедите някого да направи нещо с думи, отколкото вие самите да го направите, нали?

Степенувайте задачите според трудността им

Когато имате повече от една задача за вършене – дефинирайте трудността на всяка една. Моят съвет е да започнете с най-трудната. Тази тактика е по-скоро на психическа основа, но върши работа. Когато се захванете с най-трудната задача още в началото, има няколко предимства – свежи сте и сте в добра кондиция, имате достатъчно време за да я свършите, а и фактът, че скоро най-трудното ще мине ви действа като допълнителна мотивация.