Красота

Млади и красиви завинаги

красиви завинагиВсички ние искаме да изглеждаме млади и красиви възможно най-дълго. Днес ми позволете да споделя с вас някои съвети за това как да запазите своята младост, красив външен вид и да изглеждате по-млади за по-дълго:

Стабилно тегло

Значителни промени в теглото може да доведат до разтягане на кожата (кожата на лицето, както и кожата на цялото тяло), което я прави по-малко еластична и по-малко младолика. Следователно, старайте се да се придържате към обичайното си здравословно тегло, при което се чувствате комфортно; избягвайте значителни промени в теглото.

Защита от слънцето: нанасяйте слънцезащитен крем всеки ден

Излагането на слънце е една от най-значими причини за стареенето на кожата, следователно, поставете си за цел да нанасяте слънцезащитен крем ежедневно. Дори и когато е облачно навън, слънчевите лъчи пак достигат до кожата ви, което води до значителното й застаряване с времето. Трябва да сте наясно с това и да защитите кожата си!

Достатъчно сън

Много е важно да получавате достатъчно почивка всяка нощ. Докато спите, кожата ви сама се възстановява, така че на сутринта може да изглеждате и да се чувствате освежени и по-млади; затова не пренебрегвайте вечерната си доза сън за красота!

Вредните ефекти от тютюнопушенето

Цигарите, макар и да изглеждат малък проблем, са един от най-големите врагове на вашата младост! Избягвайте цигарите на всяка цена; и аз не говоря само да избягвате тютюнопушенето, а това също означава, че трябва да избягвате и да бъдете в ролята на пасивен пушач. Пасивното пушене е почти толкова вредно за кожата и красотата, колкото е същинското пушене. Ето защо, когато някой запали цигара до вас – бягайте!

Избягвайте да се мръщите и да присвивате очи

Тези, на пръв поглед безобидни навици, са най-големите врагове на вашата младост и красота. Когато се мръщите и присвивате очи, може да получите тези малки фини линии по лицето си и, да, те изчезват бързо, когато сте млади, но с течение на времето, могат да се заселят трайно върху лицето ви! Ние не искаме това, нали? Ето защо, на всяка цена избягвайте да сбръчквате челото си и да си причинявате онези малки гънки по лицето.

Консумирайте достатъчно есенциални мастни киселини

Старайте се да консумирате достатъчно риба, авокадо и да подправяте салатата си с естествени масла, за да си набавяте достатъчно от незаменимите мастни киселини, които са изключително важни не само за здравословното функциониране на мозъка, но също така и за запазване на еластичността и младостта на кожата.

Физически упражнения

Физическите упражнения са един от най-важните съставки за успешното запазване на вашия млад външен вид за по-дълго. Независимо дали сте избрали уроци по танци, плуване или йога – всичко това ще има много ползотворно действие върху външния ви вид; чрез подобряване на кръвообращението, упражненията ще Ви помогнат да добавите здрав и свеж блясък към вашия тен.

Правете неща, които ви правят щастливи

Старайте се да прекарвате времето си като правите неща, които внасят светлинка радост и щастие в живота ви, в резултат ще изглеждате и ще се чувствате много по-добре! И, също така, не забравяйте да се усмихвате често, защото щастливите хора определено са склонни да изглеждат по-млади за по-дълго време!

Избягвайте да пиете алкохол

Алкохолът има дехидратиращ ефект върху тялото и ускорява процеса на стареене, според някои изследвания. Ето защо, имайте мярка в консумацията на алкохол, ако не можете напълно да се откажете; една чаша червено вино, два пъти в седмицата е достатъчно!

Научете се на релаксация и медитация

Дълбокото дишане, релаксацията и медитацията могат да ви помогнат да се освободите от стреса и тревогата, които не са много добри приятели на нашата младост, здрава кожа и красота. Времето, отделено за релаксация на тялото и лицевите мускули ще добави спокойствие и тишина, които често ни липсват заради забързания начин на живот. Отделете време, ежедневно, за да се отпуснете, да се концентрирате върху дишането си, да се освободите от стреса и тревогите и вижте как линиите на напрежение изчезват от лицето ви! Предимствата на медитацията и релаксацията са безбройни!

Какви са вашите съвети за това как да изглеждаме по-млади за по-дълго, не се колебайте да споделите мислите си в раздела за коментари по-долу.

Останете красиви!