Красота

Най-бързите начини да се ремонтира счупен нокът! Лесно и бързо!

счупен нокътМетод 1

Закърпете с чаена торбичка. Ноктите могат да се счупят по много причини: Те са слаби, те са меки, те са били накисвани във вода за твърде дълго, което допълнително ги омекотява.

“Каквато и да е причината, отрежете малко парченце хартия от една торбичка чай (той трябва да бъде достатъчно голям, за да покрие цялата нокътна плочка), нанесете малко количество от лепило за нокти върху парченцето от чаена торбичка. След което го натиснете отгоре върху нокътната плочка”, казва Еси Weingarten, основател на ESSIE Cosmetics. Оставете лепилото хубаво да изсъхне. След това внимателно изпилете с подходяща пила, горната част на хартията, така че да се получи гладка и наравно с нокътя повърхност. Нанесете база за нокти. Идва ред на два слоя лак за нокти и на топ лак.

Бързо съветче: когато миете съдове или използвате почистващи препарати, задължително носете гумени ръкавици или санитарни ръкавици. Водата и химикалите могат да отслабят ноктите и ги предразположат към лесно чупене.

Метод 2

Изрежете една малка част от прозрачно тиксо. Използвайте ножиците внимателно, за да отрежете малко парченце от лентата, която да бъде само една идея по-голяма от размера на счупването.

За да ви е по-лесно и удобно е добре тиксото да не излиза извън нокътната плочка, за да не се обели след това. Използвайте малки ножички, за да изрежете излишъка. Избягвайте тиксо от типа на изолирбанд, цветно тиксо, двойно залепващо, фолио и др.

Покрийте цялата нокътна плочка с тиксото. Залепете като започнете от центъра на счупването и натиснете, за да се закрепи.

Уверете се, че сте нагласили добре счупения нокът! Притиснете, но не силно, за да се задържи на място.

Разтъркайте тиксото на по посока на нокътя, никога в обратна посока.

Отрежете излишното и стърчащо тиксо. Бъдете внимателни – трябва да е не остане стърчащо тиксо. Уверете се, че краищата му са добре прилепнали към нокътната плочка. В противен случай могат да се закачат, да се обели и да счупи изцяло нокътя ви.

Нанесете база за нокти, след това нанесете лак за нокти – 2 слоя. Внимавайте! Запечатайте краищата.

Този метод не е дълготраен и се налага да използвате нещо по-силно фиксиращо до ден-два.

Както отлепете тиксото, отлепете лентата по посока на нокътната плочка, а не срещу нея. Не дърпайте лентата към страната на счупването…Ясно е какво ще стане!

Метод 3

Измийте ръцете си много добре! Ръцете и ноктите ви трябва да бъдат идеално чисти, да се отстрани мазнитата от тях и най-вече от нокътя.

Използвайте топла вода и сапун.

Подсушете много внимателно с чиста кърпа.

Използвайте клечка за зъби или специален дървен избутвач за кожички, за да положите лепилото за нокти върху счупения нокът. Внимателно, с помощта на клечицата, вземете малко от лепилото. Нанесете го върху счупения нокът – мястото на счупване(между двете парчета). Ако не разполагате с лепило за нокти, използвайте супер лепило – експресно безцветно лепило. Като цяло, лепило съдържащо цианоакрилат ще бъде най-подходящо. Не докосвайте лепилото с пръстите си по някаква причина. В противен случай, кожата ви може да се слепи, да станат петна по нокътя и прочие други нежелани ефекти.

Лепилото се нанася много внимателно и само като спойка за отчупения нокът. Не нанасяйте върху нокътната плочка, не попивайте с хартия или плат(ще стане на петна), не мокрете ( ще побелее).

Внимателно претиснете нокътя с помощта на клечицата. Задръжте, за да се спои добре. Това е важно, за да предотвратите изцапването с лепило върху пръстите си.

Прилага се натиск за най-малко 1 минута, за да се гарантира, че нокътя се придържа правилно.

Избършете излишното лепило с лакочистител. Бъдете внимателни. Лепилото трябва да е изсъхнало напълно. Ако имате лак на нокътя си – не използвайте лакочистител, а нанесете 1 слой лак и след това топ лак. Ако има лепило, което е излязло извън нокътната плочка, можете да го изпилите с пила за нокти, но бъдете внимателни, за да не счупите отново нокътя си.

Метод 4

С помощта на нокторезачка изрежете счупената част. Бъдете внимателни, не режете дълбоко, за да не нараните кожата. Ако счупването е много сериозно, е добре след отрязване да дезинфекцирате мястото със специален продукт, препарат или спирт с риванол. Добре е да дезинфекцирате и ножичката, с която ще отрежете нокътя. Премахването на нокътя в такива ситуации е най-правилното решение, защото ще намали риска или ще ви отърве от инфектиране.

Спрете кървенето(ако има такова). В зависимост от това как се счупил нокътя ви. Преди да преминете към лечение на нокътя, спрете кървенето чрез прилагане на натиск. Използвайте медицинска марля или стерилни памучни тампони! Поставете марлята или тампона директно върху раната и здраво притиснете в продължение на няколко минути.

Ако не разполагате с марля или стерилен памук, използвайте чисти хартиени кърпи или чиста памучна кърпа. Повторете същата процедура, за да спре кървенето.

Ако имате диабет, периферно артериално заболяване, или проблем с имунната система, веднага след като приложите спиране на кръвотечението, се обадете на лекар и посетете вашия лекуващ лекар.