Обзавеждане

Модулен диван за дома

Модулен диван за домаТова извито диванче е новината на компания B&B Italia. Замисълът е на дизайнерката Патриша Уркиола и за първи път е показано в шоурума на марката в рамките на Milano Design Week, серията извънизложбени мероприятия, които съпровождат Миланския мебелен салон. Диванът може да бъде изпълнен в модерния виолетов цвят. Да, забравихме да ви го представим –казва се това чудо-мебел Bend sofa.

Уркиола казва, че четири години се е мъчила над това да направи диван без една права линия.Всъщност я затруднявала не толкова естетиката, колкото научния подход. Във фабриката B&B Italia решили да разучат как все пак трябва да се седне ,за да бъде действително удобно. За да седиш часове и да не изпитваш дискомфорт. За това наели група доброволци и ги накарали да седят,седят и още ..да седят.

Старателно фиксирали удобните положения. И въплътили идеята в дивана Bend sofa –тук има много падинки, вдлъбнатинки, хълмчета. Облегалката има различна дълбочина, а седалката различна височина. Така всеки може да намери единствено вярното, своето място. Диванът е модулен, блоковете може да се разместват в нужната последователност и да нарастват до безкрайност.