Обзавеждане

Меки пуфове от Бас Коолс

пуфове от Бас КоолсСъгласете се — словосъчетанието явно е привично! Тогава каква е работата? Това си е помислил явно дизайнерът Бас Коолс (Bas Kools). И създал меките пуфове Trapped («ловящо»). В пълно съответствие с метафората.

Това е просто меко и много уютно кресло, направено по доста оригинален начин. Просто разместете страничните части и сядайте — мекото кресло ще ви обгърне, но съвсем няма да почне подобно на мебелите от филмите на ужасите да се опитва да ви задуши в смъртните си обятия! Наопаки само щом поискате да станете, стените-подлакътници лесно ще се разделят, пускайки ви на воля.

Кубическата форма на креслото е продължение на колекцията на Бас «Кубичен свят». Художникът твърди, че светът е кубичен. Кубичен по същината си и само нашето несъвършено зрение ни пречи да забележим това. А той, художникът, знае за това прекрасно и смело оголва тази дълбочинна същина.
Сред неговите работи са — кубичен глобус на Земята, кубичен хартиен дом, кубична керамика. Ние нима нищо не виждаме и не забелязваме?

Дизайнерът Бас Коолс се е родил през февруари 1981 година в Холандия, живее и работи в град Туело. През 2007 година е завършил знаменития лондонски Кралски колеж по изкуствата,обаче гледайки неговите работи се създава усещането, че висшето си образование е получил само «заради дипломата» — толкова зрели изглеждат почти всичките му работи! Независимо от възрастта си Бас вече е участник на много изложби по целия свят.