Бременност

Може ли безплодието да причини депресия

депресияДа, репродуктивните проблеми могат да доведат до депресия. Очакванията, които сте имали за това как животът ви е „трябвало“ да протече по начина, по който бихте се искали, може да не се получи. Семейството, което си представяте с партньора си, може да се проточи доста дълго. Чувствате, че вашето тяло ви предава.

Повечето жени вярват, че каквото са научили в гимназията, а именно, че лесно се забременява . За много жени, особено по-младите, инфертилитета може да бъде първото голямо разочарование.

Осъзнавайки, че природата не си сътрудничи с вашите плановете, може да започнете, да кроите по-активни методи за зачеване с помощта на предсказване на овулацията и графики на базалната температура. Ако и тези мерки не успеят, може да се почувствате, сякаш сте „работили” абсолютно напразно и да достигнете до една неадекватност и празнота.

Като едно след друго очакванията не се осъществят, чувството на загуба и депресия определено могат да се могат да се отключат. Вашите приятели, братя и сестри започват да създават собствени семейства, което може да ви накара да се чувствате по-зле относно проблема със зачеването.

За някои жени, чувство на депресия може да продължи няколко дни, месеци и дори години. Депресията пречи да бъде човека, който сте и е добре да се възползвате от добър психо-терапевт, който е специализирал, именно със справяне проблемите като инфертилитет.

Ако вашият лекар не може да се препоръча професионален психо-терапевт във вашия град, потърсете утеха при свои приятели, излизайте и се наслаждавайте на живота и вярвайте, че рано или късно и при вас ще се получи.