Бременност

Може ли твърде многото секс, да засегне нашите шансове за зачеване

секс и зачеванеДокато много двойки вярват, че трябва да пестят еякулата на мъжа до точния момент на овулацията, всъщност, това не е вярно. В действителност някои двойки стават толкова обсебени от секса по време на овулация, че те действително осакатяват шансовете си за забременяване. Именно точно тези двойки, които правят секс само по време на овулацията, могат да сеят хаос и в брака си и да пропуснат важни моменти от цикъла си.

Мит е да мислим, че трябва да има по-малко секс, за да заченем. Всички доказателства сочат, че колкото повече секс, толкова по-добри са шансовете ви за забременяване, дори и ако правите секс няколко пъти на ден. В действителност, двойките правещи секс често със сигурност гарантира, че сперматозоидите в еякулата няма да бъдат толкова здрави, узрели, качествени, колкото може да бъдат при въздържанието от няколко дни.

Макар да е вярно, че плътността на сперматозоиди в еякулата намалява с честите оргазми, всичко, което наистина има значение, е, че остават някои от сперматозоидите в маточните тръби на жената по време на овулацията.

Това не означава, че трябва да правите секс всеки ден, когато се опитвате да забременеете, но два или три пъти седмично е добър старт.