Здраве

Няколко начина за лечение на простуда и грип

Няколко начина за лечение на простуда и грипСезонът на простудите и гриповете дойде и от ден на ден започва да се разгаря с пълна сила. В пространството около нас витаят всевъзможни вредни микроорганизми, които могат да ни докарат доста тежки състояния ако не се погрижим навреме и не се опитаме да ги спрем.

Разбира се, това не е толкова лесна задача и доста често се оказваме засегнати от неприятни състояния като настинка, отпадналост, температура и кашлица. Въпросът е как да се излекуваме най-бързо и качествено и съответно да намалим влиянието на симптомите върху организма ни.

Тук ще ви запознаем с пет ефикасни начина за лечение на простуда и грип. Първото, което трябва да направите при наличие на симптомите е да се консултирате с личния си лекар, а не да търчите до аптеката за поредното лекарство, което може и въобще да не ви помогне.

Важно е когато се заразите с настинка или грип, да не прибягвате веднага до антибиотици, защото организмът ви свиква с тях и освен, че при следващият подобен случай няма да ви помогнат, те в същото време вредят на други органи в тялото ви.

Знаем, че настинките се преболедуват от 3 до 5 дни, като ако приемате лекарства периодът, в който се в „безпомощно“ състояние е по-краткият. Понякога не е необходимо да приемате каквото и да е, за да се лекувате, а е по-добре да оставите имунната си система да се пребори сама с настинката и да се възстанови. Друг път обаче е по-добре да опитате някой от домашните илачи на баба ви и ще останете наистина удовлетворени от ефекта им.

Хубавото на народната медицина е, че е натурална, от природата и по никакъв начин неможе да ви навреди, до нея обаче се прибягва когато състоянието ви не е толкова тежко и можете да се разминете с антибиотиците.

Има някои показатели, които ви подсказват, че тялото ви се бори само с вирусите и настинките и това са кашлицата, по-високата температура и обилното потене. Тези симптоми показват, че организма ви се опитва сам да унищожи вредните микроорганизми и доста често може да се пребори без чужда помощ.

Естествено, можете да подкрепите борбата с някои прости правила – почивайте си, стойте на топло, правете си парни бани с морска сол, издухвайте си нова редовно и се откашляйте хубаво. Следват и някои съвети относно храненето, което е много важно за борба с неприятните симптоми. Добре е да приемате повече течности – чайове, супи – най-вече пилешка, консумация на мед, който е най-мощният природен антиоксидант.

Препоръчваме ви и топлите душове, защото от настинката и потенето по кожата ви излизат всичките вредни за вас вещества и трябва да се премахнат, а най-добрият начин е топлият душ.

Има още доста народни илачи, които могат да облекчат всяко едно от грипните ви състояния, компреси, капки за нос, налагане с мед и други билки, масажи… Те определено ще ви помогнат да се чувствате по-добре и да се преборите по-бързо с вирусите и състоянията до които ви докарват.

Запомнете, хомеопатичните методи за лечение на грип и настинка са едни от най-добрите, но само след консултация с лекар, защото може да се окаже, че е прекалено късно за тях и имате доста по-сериозни проблеми.

Естествено има и доста по-безобидни лекарства по-аптеките, с които можете да стопирате навреме болестта. Важното е да вземете мерки възможно най-бързо, веднага след като усетите, че се разболявате.