Обзавеждане

Огледалата в съчетание с мебелите във всекидневната

огледало във всекидневнаОгледалата осигуряват допълнителна светлина във всекидневната. Те често показват цялостния облик на стаята и отразяват обстановката извън нея.

Огледалата идват с широко разнообразие от стилове – от класически до съвременни. По този начин, както и да направите схемата си за обзавеждане по отношение на огледалата, почти всяко едно ще отива на всекидневната, стига да е в унисон с останалите мебели. Важно е да знаете няколко стъпки при покупка на огледала:

Стъпка 1

Решете къде точно искате да поставите огледалото във всекидневната. За по – естетически изглед, изберете място, от което то ще отразява светлина или красивия двор отвън. Почистете стената преди да го закачите. Наблюдавайте мястото и помислете в какъв стил, форма и големина ще изглежда най – добре. То е част от обзавеждането, затова е хубаво да го съчетаете с меката мебел или шкафчетата в стаята, ако има такива.

Стъпка 2

Отбележете размерите (дължина и ширина) на мястото, където искате да се намира огледалото. Направете списък на формите и стиловете огледала, които сте видели и бихте използвали. Посетете няколко магазина и потърсете огледалото, което най – добре ще ви пасне. За по – голямо улеснение, ако имате примерни снимки на модели, вземете ги със себе си, когато пазарувате.

Стъпка 3

Търсете само качествени огледала, с тегло и форма, която да ви позволява лесно да ги закачате и отмествате от стената при почистване, без да се нараните.

Стъпка 4

Изберете огледало, което се отличава и ще служи като фокусна точка от стената. Огледалата с рамки от злато, сребро и бронз ще придадат блясък на стаята. Огледалата без рамки също са много модерни и предпочитани, тъй като се почистват по – лесно.

Стъпка 5

Ако сте привърженици на по – екстравагантното, то тогава комбинирайте няколко огледала и ги закачете заедно на стената, подредени по определен начин, така че да изобразяват фигура. Много са начините за групиране, затова експериментирайте.