Обзавеждане

Скандинавските кухни продължават да ни удивляват с безупречната си визия и изискан дизайн

кухниВинаги, когато стане дума за кухни, на дневен ред излиза въпросът с техния дизайн – именно от него, до голяма степен, ще зависи и крайният външен вид на цялото помещение. В света на интериора съществува цяло изобилие от стилове, от които всеки един клиент може да избира. Ето защо е важно да притежаваме достатъчна информираност относно всички стилове – така най-добре ще знаем кой именно да изберем за нашата кухня.

В днешната статия за своите кухни избрахме скандинавския стил – той добива все по-голяма популярност и все повече хора спират избора си именно на него, стане ли дума за дизайна на техните кухни. Това не е никак случайно – ако има стил, който да е максимално семпъл, изчистен и създаващ елегантност, то това безспорно е именно скандинавският. Всички кухни, издържани в него, впечатляват с усещане за хармония, спокойствие и удовлетвореност.

Скандинавските кухни са истинска наслада за сетивата със своите земни и натурални тонове

Ако трябва да говорим за цветовото оформление на скандинавските кухни, то безспорно ще спрем вниманието си на натуралните и земните тонове. Цветове като бяло, черно, сиво, бежово, кафяво, масленозелено или тъмносиньо са сред често срещаните багри в моделите от този стил. Уредите също се съчетават цветово – често те са бели или черни, а не рядко пъти клиентите спират избора си на иноксово оборудване за своите кухни.

Металните и дървените акценти в скандинавските кухни са също от съществено значение, за да се вдъхне живот и изразност на обзавеждането – получава се една неподправена хомогенност, която допълва цялостния дизайн с контраст между студенината на метала и топлотата на дървото. Безспорно почитателите на скандинавските кухни са и онези, които притежават подчертан афинитет към природата и усещанията, които тя съумява да въплъти.

Текстилът е също неизменна част от дизайна на скандинавските кухни

Скандинавските кухни не биха могли да бъдат това, което са, без в тях да се включат и текстилни елементи. Килимите и чергите категорично са част от асортимента, който в никакъв случай не бива да бъде пропускан. Компания биха могли да им правят различни по вид възглавници – независимо дали ще ги разположим по кухненския ъгъл или по столовете около масата, наличието на възглавници във всички скандинавски кухни е белег за уют и домашна топлина. Част от интериора биха могли да бъдат калъвките с дълъг косъм – този щрих допълнително внася скандинавски елементи в интериора на всички кухни.

Ако ви предстои интериорно обновление на кухненското помещение, категорично ви препоръчваме да спрете вниманието си на скандинавския стил. Така съвсем скоро ще се сдобиете с наистина приятна обстановка у дома.