Взаимоотношения

Оптимизъм

Оптимизъм“Един песимист вижда трудността във всяка възможност, а оптимистът, възможности във всяка трудност. ” Уинстън Чърчил

“Всеки ден хората гледат песимистично на своето бъдеще и за съжаление повечето от тях не разполагат с положителна среда или не получават подкрепа от обществото.

Ако сте заобиколен от позитивни и щастливи хора, оценяващи положително това, което правите, вие можете да живеете не само много щастлив, но и един по-ефективен и дори по-дълъг живот. Проучванията показват, че хората, които са позитивно настроени и със страст преследват мечтите в живота си, живеят между 7 и 10 години по-дълго. Друго предимство на оптимизма е самоуважението, което от своя страна помага за постигане на успехи във всички начинания. За да бъдем оптимисти, трябва да загърбим отрицателните мисли и чувства. Тези, които могат да променят своите мисли, са в състояние да променят и своя живот!

Повече от всякога ние се нуждаем от оптимистични хора до себе си в тези трудни времена. Затова присъединяването към такива хора дава шанс за подобряване на личните перспективи и възможности в живота.

Вие, като позитивно мислещи и оптимистични хора, правите една изключителна услуга на човешките същества до вас. Излъчвайки позитивизъм и оптимизъм, вие наистина им помагате в спасяването на техния живот, надежди и мечти!

 Оптимизъм и здраве

Когато сте позитивни или с положителна нагласа и очаквания, вие намалявате риска от няколко тежки заболявания, потвърждавайки тезата, че оптимистите са по-здрави хора.

Погледнете на оптимизма като на превантивна медицина! Чрез действието на нашите мисли, различните хормони и химични вещества навлизат в кръвта. Тези вещества могат да определят нашето енергийно ниво, настроение и здравословно състояние, следователно и нашите резултати в работата и у дома. Без съмнение нашия ум и тяло са взаимосвързани и както можем да влияем с мисъл върху тялото си, то с пълна сила важи и обратното; това означава, че ние сме единственият господар на нашия живот и бъдеще.

 Ключът към щастието

  •  Приемете и затворете страниците от вашето минало.
  • Живейте изпълнени със задоволство в настоящето.
  • Имайте положителни очаквания за бъдещето.
  • Предприемете конкретни стъпки за по-щастлив и успешен живот.

Вярвам, че само това, което правите днес и в бъдеще е нещото, което има значение! Нашето бъдеще не се определя от миналото ни, а единствено от позитивната настройка и тези конкретни стъпки, които ни предстои да предприемем!

 Ключът към успеха в бизнеса

Оптимистът живее с отворено съзнание и сърце. Това се вижда ясно и се усеща от околните, привличайки нови и нови хора. Ако сте оптимист, хората ще ви намерят за атрактивен, което ще ви позволи да изградите свой собствен бизнес и да имате по-качествен начин на живот. Позитивното отношение и поведение ще ви помогне да постигнете не само личните си цели, но по този начин ще се почувствате по-добре!

 Важността на волята за победа

Днес, изтъкнатите специалисти твърдят, че успехът се дължи не само на волята за победа, но и на желанието за извършване на необходимата работа за този успех.

Хората, които желаят успех, предприемат действия и започват работата, необходима за този успех и ако това е възможно, дори още днес!

Оптимистите живеят живота си изпълнени с надежда!

Във всяка ситуация трябва да се опитваме да поддържаме позитивен дух и да променяме действията си по начин, който да ни дава възможност да бъдем енергични, здрави и изпълнение с надежда. Някои казват, че хората осланящи се на надеждата са наивни. Най-вероятно изглеждам наивен за скептиците по света, но съм решил да живея с надежда, оптимизъм и отворено съзнание.

Виждам нашите членове като безброй звезди, които разпръскват позитивна енергия на околните. Искам да въздействам положително върху живота на другите, за да мога да живея щастлив и успешен живот.