Бизнес

Първите стъпки на вашия малък бизнес в интернет и неговото онлайн присъствие като цяло

уеб сайтВ интернет вие имате възможно най-голяма свобода за реализиране на идеите си. Разбира се, че и тук нищо не е лесно или безплатно, а напротив – изискват се известни инвестиции като време и не особено големи суми пари, но с упоритост, ученолюбивост и постоянство вие може да постигнете доста добра възвращаемост. Прочитайки тази статия, вие ще имате идея как да използвате интернет пространството с цел облагодетелстване на вас и бизнеса ви.

Вашият интернет бизнес се нуждае от блог

Нещото, с което ви съветвам да започнете е направата на блог. Сигурен съм, че сте го чували и преди, но сега искам да ви уверя, че блогът е наистина важен за интернет присъствието ви и е крайно време да го направите. А когато го създадете – тогава започва приключението. От вас ще се изисква да бъдете и забавни, и полезни.

Не е препоръчително да занимавате читателите си само и единствено с вашия бизнес – това е малко невъзпитано, нали? Все едно се опитвате да им вземете парите насила. Направете го джентълменски. Пишете хубави статии, които са информативни и полезни, но и показват, че вие сте истински професионалисти и може да ви се има доверие. Така увеличавате шанса си да спечелите читателя, който в бъдеще може и да се превърне в клиент. Направете така блога си, че той да кара читателите да се връщат отново и отново в него.

Изградете си авторитетно и стабилно онлайн присъствие

Следващото важно нещо е да си изградите стабилно и авторитетно онлайн присъствие в социалните мрежи. Опитайте се да направите добре изглеждаща фен страница във Facebook и добър фон за страницата ви в Twitter. Ако това не е по силите ви – говорете с дизайнер и се споразумейте за цена, който удовлетворява и двете страни. За да изградите добро онлайн присъствие просто следвайте правилото: „бъдете активни, комуникативни и полезни“.

Започнете да се замисляте върху SEO-то на вашия сайт

Ако вече чувствате, че сте понавлезли в материята „интернет бизнес“, то може би е време да помислите за SEO на вашия блог. Тази част не е никак лесна и определено отнема доста време, но и тук възвращаемостта е обещаваща. Има доста ресурси в интернет, които обясняват на дълго и на широко какво, как и защо е SEO. Аз искам да обясня с прости думи какво се цели с направата на добро SEO – при изписване на дадена ключова дума в дадена търсеща машина (да вземем за пример Google), сайтът, който е оптимизиран най-добре по тази ключова дума излиза на първо място.

Предполагам вече се досещате колко важна тази част и какъв е истинският ѝ потенциал. Тъй като направата на добра оптимизация изисква доста четене и време, не е лошо да обмислите да я аутсорснете към т.н. freelancer-и. Разбира се и тук цените трябва да са удовлетворяващи и за двете страни, но ако намерите човек за тази работа бихте си спестили ужасно много време, а както всички знаем „времето е пари“.

Онлайн присъствието ви е наложително в днешно време

Не забравяйте, че вашият бизнес се нуждае от наистина солидно онлайн присъствие в нашите дни. Вече почти няма бизнес или фирма, който да не се е появил и онлайн и тази тенденция ще продължава и продължава в близкото и далечно бъдеще.