Технологии

Пералня със сушилня в един уред или отделни машини за пране и сушене на дрехи?

пералняПоддържането на чисти дрехи и спално бельо е свързано не само с прането, но и със изсушаването. Сушенето се превръща в грижа, особено в преходните сезони, когато времето е влажно и на открито тъканите задържат влага. Производителите на бяла техника са решили този въпрос като предлагат на пазара перални машини със сушилня или отделен уред за всяка функция. Как да решим кой е най-добрият вариант за нас?

Пералнята със сушилня е подходяща за малко домакинство, когато количеството дрехи не е голямо. Този вариант икономисва първоначалната инвестиция за специален електроуред за сушене на мокрото пране, както и място. Защо тогава сушилните се продават и отделно?

Хибридът може да изсушава два пъти по-малко дрехи, отколкото изпира. Пред вас ще стои въпрос или да изчакате два последователни цикъла на сушене, или да сложите част от мокрите дрехи на открито. Освен това уредът две в едно има по-малко възможности за избор на програма според вида на тъканите.

Ако не разполагате с достатъчно ширина на помещението, за да съберете и пералня, и сушилня, то има доста модели, при които двата уреда може да бъдат поставяни един върху друг. Така, ако имате нужда от ефективна сушилня, може да решите въпроса с липсата на място. Не е за пренебрегване, че когато разполагате с два електроуреда за пране и сушене, можете да извършвате двата процеса едновременно, а не да чакате първо да се изсушат част от дрехите, за да изперете още.