Красота

Прикриване на несъвършенства и пъпки

 Прикриване на несъвършенстваЗависи колко тежко е зачервяването. Ако си имате работа с ягодово петно или розацея, може да пробвате с Дермабленд от Виши (Vichy Dermablend), който до сега е най-доброто, което съм изпробвала за прикриване на този вид недостатъци. Трае дълго и може да се поднови през деня, ако е необходимо. При нужда нанесете и над грима.

Ако проблемът е в ярко червени или румени бузи, може да ви бъде полезен коректор с цвят мента – зелен оттенък. Нанесете много фино и леко върху зоните, след това задължително нанесете фон дьо тена си.

При люспеста се кожа – използвайте продукти с АНА киселини за грижа за кожата. Преди това се уверете, че понасяте кремовете или пилингите с АНА киселини. Може да прочетете повече в други публикации…

При полагането на коректор за пъпчици и пъпки, не забравяйте да „потупате“, не да разтърквате! Тъй като пъпчиците са повдигнати, разтъркването ще премахне коректора от върха, и ще остане само в основата на пъпката, което ще почертае, а не прикрие недостатъка. Добре е да не се прикриват пъпчиците с тонове коректор, тъй като дори некомедогенен продукт, би запушил порите и може да влоши състоянието на пъпките. Опитайте с моя любим продукт на „Clinique“ Anti-Blemish solution. Чудесен е за проблемна кожа и кожа с несъвършенства. Използвам го непрекъснато. Предлага се в 2 нюанса.