Обзавеждане

Спалнята за гости

Да се реши как ще се декорира собствената спалня е много трудна задача, но още по-трудно е да се направи избор за това как да бъде обзаведена спалнята за гости. Ако сте от късметлиите, които имат отделна стая с целите на гостна, тогава става много по-лесно. Ако нямате такава стая, можете да пригодите например домашният кабинет за тази цел.

Запомнете – комфортът е ключа към успеха.

Спалнята за гостиЗамислете се какво е усещането да прекарате една вечер в хотел или на гости у приятел. От какви принадлежности имате нужда? Какво не харесвате в стаята, в която спите? Опитайте се да обзаведете гостната като луксозна хотелска стая. Осигурете на гостите си голямо легло. Ако пък спалнята ще е за деца- изберете малки ъглови легла. Не декорирайте гостната с вещи, останали неизползвани в другите стаи. Изберете определена тема за тази стая, точно както бихте направили за собствената си спалня.

Когато става въпрос за спалното бельо- отделете му специално внимание. Имайте предвид усещането за това да бъдеш приет гостоприемно. Поставете такива завивки, които самите вие бихте искали да използвате. Също, осигурете допълнителни възглавници и постелки.

До леглото за гости сложете задължително нощно шкафче и нощна лампа. Също така не забравяйте да осигурите и мебели за дрехите- шкаф с големи чекмеджета или гардероб с окачалки и рафтове. Ако имате достатъчно място- добавете и тоалетка или поне огледало. Никой не обича да излиза сутрин без да се е пооправил малко преди това.

Освен мебелите, голямо значение за удобството имат малките аксесоари. На никой гостенин не му е приятно да търси допълнителни неща, от които има нужда, а вие сте забравили да му оставите- като хавлия или пък будилник. Важно е да се опитате да накарате приятелите си да не се чувстват неудобно за това, че ви гостуват. Те не бива да са зависими от останалите неща в къщата-осигурете им всичко необходимо. Други дреболийки, които не бива да забравяте са тефтер и писалки, книги или списания за четене, отделен телевизор, кошче за боклук и кош за пране, принадлежности за баня. Също не поставяйте собствените си вещи в тяхната стая. Не ги карайте да се чувстват като натрапници, които се бъркат в нещата ви.

За да накарате гостите си да се чувстват добре дошли в дома ви, направете така, че не само времето прекарано с тях да е приятно, а и престоят им през нощта да е комфортен.