Взаимоотношения

Супер идеи за коледно настроение

коледно настроениеКоледа и Нова година идват неусетно, а ти все още нямаш празнично настроение? Промени това и се настрой на приятната вълна със съветите за коледно настроение.

Аранжирай дома си в коледния дух
Още в началото на декември суматохата около коледните и новогодишни празници вече се усеща навсякъде по улиците. Празнично осветление, украсени елхови дръвчета, табели с намаления на витрините на всички магазини.
Затова няма нищо по-хубаво да пренесеш тази приказка и в дома си. Постави коледен венец на вратата, настрой звънеца на някоя празнична мелодия, украси с червени и златни свещи из стаите, избери като цяло червеният цвят за акцент на интериора в цялото жилище, запали ароматни пръчици, направи си горещо мляко с канела и се потопи с любимите хора в празнична обстановка у дома.

Коледни филми
Около Коледа излизат едни от най-страхотните семейни комедии на тази тематика.
Затова задължително с половинката си купете билети за кино и с много пуканки се посмейте в препълнените зали. Ако пък вярвате, че филмите по телевизията са ви достатъчни, разровете се из програмите на театрите и изберете онези постановки, които ще ви настроят на празнична вълна.

Добри дела всеки ден
Коледа е време, което да отделяме не само на близките си, но и да помагаме на всички онези, които имат нужда. Е, всъщност няма ден в годината, в който да е лошо да направиш добро, но около тези празници някак всички се сещаме, че сме хора, а и различните организации ни помагат за това.
Затова провери коя фондация за чии нужди се грижи и как и вместо да превеждаш пари по банкова сметка, отдели няколко часа, за да се срещнеш с група деца, възрастни или изпаднали в неравностойно положение. Вдъхни им надежда и сила да се борят на по чаша ароматно кафе или греяно вино.

Игри и закачки
Запомни, че празниците не са само тъпчене с високовъглехидратни храни, от които да ти стане лошо. Те са преди всичко забавление.
Затова покани близки и приятели и им предложи дните преди Коледа да прекарате не толкова около трапезата, колкото в игри и забавления. Снежен човек в планината, пейнтбол в специализираните закрити зали, боулинг турнир в няколко поредни вечери, състезания за най-добре изработени ръчно картички и всякакви други закачки са много добра идея, с която едновременно ще посрещнете празника, но и ще се забавлявате заедно.

Посети близките си
Коледа е чисто семеен празник, а не както повечето си мислят – партита до ранни зори.
Затова, ако живееш далече от родителите си, помни, че Коледа е времето, което трябва да прекараш с най-близките си. Дори и да ти е неприятно, отдели няколко часа за семейството си и след това продължи с купона с приятели.

Отдели време за хобито си
Цяла година нямаш време да довършиш гоблена, който си започнала или пък да прочетеш новия роман на любимата си авторка? Да не говорим за скроената рокля, наполовина нанизания гердан и недовършения козметичен ремонт в хола.
Затова точно сега е времето да се развихриш. Отдели необходимото време за всичко, което ти доставя удоволствие и е празник за душата ти. Покъщна работа, рисуване, танци, катерене по стени – каквото и да е.

Отиди до някое езеро или на море
Да, разбира ме, че всички са свикнали да отидат в някой планински курорт покрай Коледа, но не можеш и да си представиш какво е усещането да си на брега на морето на този празник.
Затова разчупи стереотипите и отпътувай за някой слънчев курорт посред зима. Това е едно ново изживяване, което си струва да впишеш в биографията си.

Планирай бъдещето
Дните преди празниците обикновено са изпълнени с мислени равносметки. Вместо да отмяташ дали си свършила всичко през отминаващата вече година, си направи планове какво да ти се случи през новата 2012-а.
Затова резервирай още от сега самолетни билети до Рим, вкарай в органайзера си предстоящите рождени дни на близки хора, измисли с какви прически да разнообразиш визията си за всеки месец от новата година или какъв курс по танци или нов език да запишеш.