Красота

Видове глинени маски за кожата

глинени маскиКой цвят глина – за кой тип кожа отговаря?

Различните цветове глини могат да бъдат използвани за различни проблемни състояния на кожата. Предлагам ви списък с най-използваните видове глина, които съответстват на вашият тип кожа:

Бяла глина. Този вид е най-мек и нежен от всички останали и е най-удачен за чувствителни кожи. Тя няма да ви помогне, ако искате да я използвате за дълбоко почистване и детоксикация, тъй като няма да извлече достатъчно токсини от кожата ви, както биха сторили други глини. Интересното, което съм чувала за тази глина е, че тя може да „тушира“ неприятните телесни миризми (като содата за печене – содата за хляб).

Зелена глина. Тази глина е най-подходяща за мазна, смесена и предразположена към акне кожа! Тя има ексфолиращ ефект, стягащи и почистващи свойства на клетъчно ниво. За мен тя е идеалният вариант, тъй като кожата ми е от смесен тип и доста често ми излизат единични пъпчици…Нанасям от зелената „Маска“ до 3 пъти на седмица и когато усещам кожата си по-опъната, я комбинирам с бяла глина. Зелената глина може да стимулира бавното кръвообращение и да се използва като антисептик (при ухапвания от насекоми).

Червената глина е втората, която изпробвах. Много ми хареса, тъй като има облекчаващ кожата ефект. Тя подобрява мекотата на кожата, тонизира и стяга порите.

Жълта глина. Подобна на зелената и съм я използвала в готова маска, закупена от аптеката. Много по-нежна е от зелената глина и е чудесна за по-зрели, по-сухи и дехидратирани кожи. Тази глина се използва най-добре при хора с белези от акне. Известно е и, че тя има благоприятен ефект върху забавеното кръвообращение, фини белези по тялото и помага при дребни ранички по кожата.

Какво точно представлява ГЛИНАТА?

Ооо, не слагате нещо мръсно на лицето си…Хм, като се замисля до някъде е така… Но не е като мръсотията или калта във вашата градина или пък като в близката канавка. Предварително глината е изкопана и след това изсушена под слънцето, за да стане на мек прах. В действителност, тя се използва като естествена грижа за кожата в продължение на хилядолетия

Ако си купувате глина, най-добре е да търсите от тези сушени на слънце, защото по този начин тя запазва 100% от своите качества и природните микроелементи, които осигуряват по-високи нива на активност.