Интересно

Видове работно облекло

Видове работно облеклоВ зависимост от това, което работите е важно да подберете правилно работните си дрехи. Това ще ви създаде комфорт на работното място и ще спомогне да си  свършите задачите по-лесно и по-бързо. Това е едно от нещата, които не са за подценяване, тъй като повечето компании или организации правят значителни инвестиции за униформи на служителите си, защото вярват, че с тях ще подобрят работния процес и производителността.

Работни ризи. Това е най-често срещаният тип работно облекло. Удобен е, когато работите в офис и се налага да сте облечени официално или да се придържате към конкретен дрескод. За мъжете риза с дълъг ръкав и сако е винаги добър избор. От гледна точка на удобството, идеалната материя е памук. Той е с добра топлопроводимост, гладкост, издържливост и проветривост. Това улеснява работата в офиса и намалява дискомфорта.

Вълнени якета.  Те са разумен избор, защото са удобни, и екологични. Също така гъвкавостта им върши чудесна работа, когато се използват от хора с различни размери. Налични са в множество дизайни и цветове, в зависимост от изискванията на фирмата. В миналото са  се използвали най-много за дейности на открито, поради способността им да издържат на суровите метеорологични условия.

Сигнално облекло с висока видимост. Изразява се под формата на тениска, яке, гащеризон, дори шапка. Важно е за хора, които работят на тъмно или през нощта. Например, ако извършват дейност в близост или на пътя, задължително трябва да носят такива дрехи, за да се виждат дори отдалече от шофьорите.

Работен гащеризон. Основната причина да се използват е, че защитават от мръсотия и поливане.

Водоустойчиво работно облекло. Ако дейността, която извършвате е предимно на открито, подсигурете си дрехи, които да бъдат в състояние да ви предпазят на влажно, студено и дъждовно време.

Огнеупорно облекло. За хората, работещи в близост или в досег с огън е жизненоважно да разполагат с такъв екип, който да ги предпази. Обикновено на етикета е предоставена информация за нивото на защита, което ще получите.