Мода

Видове сутиени – избери според гърдите и повода

Видове сутиениРазбери кой е перфектният сутиен за формата и размера на гърдите ти. Колко голямо разнообразие на женско, красиво и секси бельо има и за какъв повод ще ти бъде удобен определен сутиен?

Сутиенът отдавна не е само комфорт, но още лукс, а и сексапил за дамите.

Дантела, памук, еластан, различни форми, размери и функции – негово величество Сутиенът може да се превърне в твоят най-добър приятел.

Малко известен факт за него, например, е това, че той е не просто на повече от 100 години.

През 2007 г. модните дизайнери отбелязаха съществуването му от цял век, обяснявайки, че още в края на 19-и и началото на 20-и век той е бил разработван, за да замести неудобния по онова време корсет.

По-късно, през 2012 г., обаче стана ясно, че всъщност сутиени е имало още преди 500 години, като фината изработка, материите и формата на чашките не отстъпват по нищо на тези от днес.

И все пак, разнообразието, което откриваме при сутиените сега, е незаменимото удоволствие и истински повод за празник по време на пазаруването му.

Как да избереш точния сутиен? Научи с нас:

Сутиенът с подплънки е подходящ за дамите, които искат да повдигнат и уголемят иначе малкия бюст с няколко сантиметра.

Повдигащият сутиен (ортопедичният) има за цел да поправи щетите, които са нанесли времето и кърменето на гърдите. Ако кожата се е разтегнала и бюстът е увиснал, перфектен сутиен е именно този.

Сутиен, намаляващ гърдите, е рядко търсено удоволствие в България, но не и в чужбина, където дами с прекалено голям бюст искат да скрият формите си. Той притиска, сплесква и не показва толкова много плът, както други.

Спортният сутиен има за цел да поддържа гърдите толкова, че по време на джогинга в парка, коремните преси или упражненията за ръце гърдите да не се движат във всички посоки. Той няма да бъде открит в дантела и сатен, а в еластичен памук, но пък цветовете, в които се предлага обикновено са много бонбонени – розово, синьо, зелено и лилаво.

Сутиените за бременни са пригодени за дамите, чийто бюст е пълен с кърма – по-голям, понякога прекалено чувствителни. Освен това чашките имат капачета с тампончета, които попиват протеклата кърма.

Сутиените с банели оформят по перфектен начин бюста. Те са пригодени за всякакви размери и моделират чудесно формата на гърдите. Почти няма сутиен в днешно време, който да не разполага с банели.

Сутиенът със силиконови презрамки или гръб не е особено удобен, но пък е много практичен, ако искаме да прикрием бельото, когато сме с по-изрязана рокля или потник.

Лепящият се сутиен по-скоро прикрива щръкналите изпод материята зърна, отколкото да оформя и придава определена насока на гърдите.

Сутиените без презрамки не са онези, чиито презрамки се свалят. Те обикновено имат по-широка основа, която обгръща гръдния кош, за да не се свлича целият сутиен надолу.

Сутиените тип бриджитка покриват само половината бюст. Те са супер секси, но трябва да отиват на формата на гърдите.