Мода

Вива ла шапка!

шапкаНе залагайте на шапка-невидимка, за да се скриете от света. Превърнете я в отличителен белег, с който хората да ви свързват. А и по шапката лесно може да се познае в какво настроение е даден човек или що за чешит е той. Тя е вечният аксесоар, който в миналото е служил най-вече за самоотбрана, но сега е взел челно място в гардероба на всеки себе уважаващ се участник в чудото наречено „Живот“. Малко повече за нейната роля в ежедневието й и кога каква шапка е подходящо да слагате, разберете от следващите редове:

На спортни събирания заложете на шапката с козирка. Тя си е класика в жанра така да се каже, най-малкото защото предпазва очите от пряка слънчева светлина.

Отидете ли на риболов , непременно трябва да се сетите за онези шапки-идиотки, които едно време наричахме. С малка периферия и джобче, в което да сложите я кукичка, я резервна здрава корда.

На градинско парти „изчоканите“ шапки са хит. С разни панделки и цветя, типично като Лолита, ще се отличавате от тълпата.

За плажни приключения е задължителна плетената шапка с голяма периферия, която да предпазва от изгаряне по лице и рамена, но и да не запарва главата заради плътната си материя.

За ски и въобще за зимно време изберете или комбинация от плетена шапка, обхващаща плътно главата и ушанки, или от онези весели шапки, проектирани с парче плат за при ушите и шарени пискюлчета.

За училище: без шапка. Поне в часовете. Важно е да се отчете уважение към институцията и преподавателя.

Това накратко е днешното приложение на шапката. А ако сте полицай в акция, военнослужещ, пейнтбол играч, каскадьор, конен ездач или обичате да си блъскате главата в стената в свободното време: нека бъде каска.