За дома

Защо да замените памучната калъфка за възглавница с копринена?

Защо да замените памучната калъфка за възглавница с копринена?Сънят е времето, през което възстановяваме силите си, а кожата се обновява след тежкия ден с грим и постоянно излагане на агресивни въздействия. Сънят се счита за най-важната част от денонощието, като за пълноценната почивка е изключително важно качеството на спалното бельо. Тук ще поговорим за ролята на копринената калъфка за възглавница по отношение на качеството на съня и добрата визия.

Начин да превърнете съня в разкрасителна процедура

Елементите, които са част от леглото, са предметите, с които сме в непрекъснат контакт по време на сън. За средностатистическия здрав човек това са поне 8 часа от денонощието, като възглавницата и калъфката, в която тя е облечена, поемат голяма част от натоварването. Ако имате възможност да превърнете всекидневния сън в разкрасителна процедура с отличен кумулативен ефект, бихте ли се осмелили?

Ами ако ви кажем, че една изящна копринена калъфка за възглавница ще ви помогне да го постигнете? За целта е необходимо да замените памука, който е неблагоприятен за влагата в кожата, с мека и деликатна коприна, за да забележите първите резултати само след 1-2 седмици.

С една малка еднократна инвестиция ще постигнете чудеса по отношение на състоянието на вашата коса и кожата на лицето. Можете да закупите висококачествени калъфки за възглавници онлайн, като посетите магазин Poohy. В каталога на марката ще откриете много атрактивни оферти, включително супер луксозни възглавници от гъши и патешки пух.

Коприната като поддръжник на красотата

Днес домашният интериор е точно отражение на нашия характер и начин на живот. Домът е мястото, където всичко е в синхрон с нашите нужди – място, където се възстановяваме от ежедневния стрес. В този смисъл копринените калъфки за възглавници се вписват повече от успешно в обзавеждането и оформлението на едно от най-важните помещения в дома – спалнята.

Причините да замените стандартната памучна калъфка с копринена са повече от една. Лъскавата и нежна на допир материя изглежда чудесно и ще добави естетика към цялостния облик на леглото ви. Приятното усещане от докосването на коприната до лицето е друг повод да закупите копринено спално бельо, или поне калъфка. Най-важни са обаче ползите за кожата и косата, които калъфките от коприна носят със себе си.

Не бива да очаквате, че още след първата нощ с такава калъфка кожата ви ще стане като на бебе. Ефектът е кумулативен – мнозина ще го почувстват след 1-2 седмици, въпреки че често започват да забелязват известни подобрения още след първата нощ. Между другото, не трябва да очаквате ефект на хирургично стягане на лицето от копринените нишки, но определено ще предпазите кожата си от бързо стареене и дехидратация. Това е магията на коприната!

Как работи копринената калъфка за възглавница?

Кое е най-важното нещо за поддържането на кожата ни млада? Това са влагообменът и възобновителните процеси. Ако кожата не губи влага и я получава в правилното количество, а обновяването става редовно и постоянно, тогава можете да разчитате на дълга младост и красота.

Докато памукът има силни влагоабсорбиращи свойства, изтегляйки влагата от кожата през нощта, коприната е напълно неутрална в това отношение. Между другото, коприната не абсорбира също кремове и лосиони, така че всяка нощ ще се възползвате максимално от полезните свойства на самата калъфка за възглавница + ползите от любимите ви козметични продукти.