Обзавеждане

Значението на цвета в спалното бельо

Значението на цвета в спалното бельо

Цветът предава усещания, които трябва да знаем и да вземем предвид, когато го използваме в декорацията на нашите спалня. Комбинирайте чаршафи, пухени завивки, декоративни възглавници, покривала и одеяла, за да създадете хармонична среда.

Неутрални цветове: Към неутралните цветове можем да причислим бялото , цялата гама  от сиви нюанси и черното . Когато декорирате с неутрална цветова схема, това което можете да направите  е да заложите на възможно най-много текстури, можете да направите това с възглавници  и одеяла .

Бяло: Осигурява свежест, дава усещане за чистота и създава специален блясък. Препоръчва се за малки помещения, тъй като създава простор. Освен това този цвят пречиства, енергизира, освежава.

Черно: Елегантност, разграничение. Ако се използва добре, със сигурност можете да получите много елегантна среда. Понякога черното може да създаде илюзията за намаляване на пространството, така че е важно да не прекалявате.

Топли цветове: Топлите цветове са цветове с топли нюанси като оранжево, червено, жълто и зелено. Тези цветове са лъчезарни и приветливи. Те правят стаите по-малки и по-интимни.

Червено: Много е енергично и вдъхва страст. Това е тон, който дава много жизненост, така че не се препоръчва да се прекалява с него спалнята, тъй като няма да ни помогне да си починем. По-точно е да го използвате в малки количества, като например във вашето спално бельо, аксесоари и др.

Жълто: Увеличава енергията, придава жива и свежа нотка на стаята.

Зелено: Подхранва личното израстване, обновяване, свежест, спокойствие и уравновесеност. Често се използва като неутрален цвят за комбиниране с други цветове, както се случва в самата природа. Често се използва в кухни, спални или кабинети.

Студени цветове: Студените цветове са цветове със студени нюанси и включват лилаво, синьо и синьо-зелено. Тези цветове могат да имат успокояващ ефект.

Синьо: Създава спокойно, релаксиращо състояние на ума, разширява и освежава, успокоява. Полезен е за горещи или много активни стаи и малки стаи. Често се използва в спални поради неговия успокояващ и релаксиращ ефект.

Цветовете са важен инструмент не само като метод за декорация, но и за вдъхване на емоции. Психологията на цветовете в декорацията е чудесен начин да постигнете истинското си местообитание. Ето защо e добре да вземете предвид индивидуалността на цвета, когато избирате новото си спално бельо.