Интересно

10 те най-срещани проблема с техника

проблем с телефонаТрудно може да се срещне човек, който да е нямал проблеми с различна техника. Може да се попадне в много забавни ситуации, от които трудно се излиза. Все пак има и забавна част в тези ситуации.

Не се знае дали причината е в упътването написано на чужди езици с преобладаващ китайски, или има значение и колко се подготвяме за използване на новата придобивка. Иначе е приятно, когато човек си купи нещо ново и може да го използва по предназначение. Защо ли когато се разглобят нещо все остават части в повече?

На пазара има добри приложение, които определено си струват инвестицията и времето за да научим как се използват.

GSM

Нямате обхват, не се получават sms-ите, нещо не се чувате какво си говорите с човека отсреща и какви ли още не случки. И как се оправя човек тогава – звъни на поддръжката на мобилните оператори, почва да рови из настройките или го изключва. Поне има решения.

Ключове

Забравили сме ключовете някъде или направо са изгубени. Как да си влезем у дома без ключ? Звъним на ключарска помощ, влизаме с взлом или чакам друг, който може да отключи вратата. Първия вариант е удобен като решение, но и платен.

Колата

Тук може да има доста проблеми – много механизми, много електроника, всякакви приложение и един водач. Ако човек не е ‘оправил’ няколко коли, по-добре да не пипа. Майстори има навсякъде, макар че по-добре е да не се случва необходимост.

Компютъра

Доста сложна материя за обикновения потребител. Може да се появят хакерите, вирусите, да изтрием нещо важно или да използваме CD-ROM-а за поставка на чаша и да се счупи. Ако човек не разбира по-добре да не прекалява с въображението си.

Плажния чадър

На плажа, ако имате проблем с чадъра става много горещо. Ситуация се нажежава много бързо. Обикновено има спасения по барчетата и във водата, но и там не може да се стои с часове. Една шапка и плажно мляко като план ‘Б’ е добра идея.

Печката

Ако се случи нещо с печката може да останем без запланувана вечеря или обяд. Този уред не може да се оправя от всеки – трябва да си разбирач. Ако нямате такъв наблизо, по-добре хапнете навън да не стане дълга вечер с няколко къси съединения.

Душа

Случвало ли му се е някой да му спре водата точно, когато се е насапунисал. Много неприятно. Ами изведнъж да спре топлата вода, докато още се къпете – пак труден момент. Тук план ‘Б’ няма, но може да отидете у съседите, ако там нещата са наред.

Парашута

Тук последиците са без коментар. Макар и тези устройства да са изключително обезопасени, страха от проблем винаги го има. Кураж, надежда и професионална подготовка, и екипировка и нещата би трябвало да са тип топ.

Телевизора

Ако има проблем с телевизора, точно когато идва интересна част на филма или се бият дузпи на мач – много разочароващо. При проблем с доставчика на сигнала няма решение, но иначе втория телевизор е като ‘втора част’ на гледаното предаване.

Фенерчето

Когато е тъмно и се осветяваме само с фенерче – по-добре да не спира да работи. Ситуацията става доста неловка и наподобява страшните филми. Решения много – запалки, свещи, кибрити или ‘неволята’.