Мода

3 проблема на болшинството дрехи големи размери

дрехи големи размериАко природата ви е дарила с пищни извивки, с които нямате повод да не се гордеете, то вероятно сте се сблъсквали с различни проблеми, характерни за болшинството дрехи големи размери. Не си мислете, че проблемът е само у вас – не се обвинявайте. С него се сблъскват повечето макси господа и дами.

Тук няма да се фокусираме единствено върху закономерните недостатъци на дрехите XXL размер, а ще предложим и някои съвети как да превърнете дефектите в ефект. Решаването, а не само констатирането на проблемите е правилният подход, мили дебеланковци, затова, ето какво е нужно да знаете:

  1. Цената обикновено е по-висока

Цените на качествените дрехи големи размери са по-високи от тези на облеклото със стандартна големина. Причината не е само в това, че за ушиването им се използва по-голямо количество плат. Отговорност носят редица фактори, най-важният от които е специалният дизайнерски подход.  Големите модни къщи създават специални дизайнерски екипи, които да измислят моделите за по-пълничките им клиенти.

Идеята е дрехата да е не просто красива и модерна, но и да прави комплимент на пищната фигура. Тоест, да прикрива дефектите и да подчертава достойнствата. Нали се досещате, че това струва пари, които се калкулират в цената на крайния продукт. Решението е просто: търсете намаления и промоции. Предлагат ги повечето специализирани сайтове за Plus Size облекло.

  1. По-дълги крачоли на панталоните

Производителите на облекло следва международно установени стандарти, затова не се изненадвайте ако всеки път, когато си купите панталон, се налага да го носите на шивач за скъсяване на крачолите. Стандартът допуска, че хората с по-пълна фигура може да са гиганти – с височина над 200 см. Вие обаче не сте, така че какво да правите със своите 1.65 м?

Решенията в този случай са няколко. Първото е да се научите да шиете (на ръка или на шевна машина), за да не ви се налага да плащате на шивашко ателие за подкъсяване на крачолите. Стига кройката и стила на панталоните да го позволяват, можете просто да навиете всеки крачол до желаната дължина. Друг вариант е отрязването без подгъване. Той е удачен при дънките. Не забравяйте да издърпате част от конците, за да ги направите леко разръфани.

  1. Грозни кройки, убити цветове и некомфортни материи

Бързаме да направим уговорката, че последната група недостатъци се среща по-рядко при модерните дрехи големи размери на утвърдени марки. Като цяло пазарът е залят от макси облекло, което е с кройката на чувал. Вместо закопчаване, талията обикновено е обхваната с ластик, което прави ханша визуално по-широк, отколкото всъщност е и изобщо стои грозно.

Блузите стоят като торба, а роклите и полите са свързани в прави линии, без никакви извивки. Не се изненадвайте ако ви кажат, че сте се маскирали като привидение. Цветовете на дрехите XXXL размер са предимно тъмни, убити и потискащи. Макар тъкмо те да вталяват оптически тялото, не е лошо да виждаме пухкавите хора пъстро и ведро облечени. Белият цвят, както и ярките флорални мотиви стоят чудесно на повечето пълнички дами.

Платовете на масовата конфекция често са груби и твърди, създаващи неприятно усещане при допир до кожата. Съветваме ви да отделите повече средства за по-шик дрешки. Памук, лен, коприна, трико – тези платове са най-масово използвани в производството на облекло, включително за големи мъже и жени. Потърсете ги онлайн. Не се примирявайте с ниското качество. Нека никой не ви убеждава, че заслужавате по-малко от останалите.