Мода

Модни решения и палец надолу

Модни решенияСледвайки модните тенденции понякога всички ние правим редица от грешки, които не струват толкова скъпо колкото живота ни, но се равняват на ниска оценка от останалите. И колкото да не ни се иска да признаем: чуждото мнение е важно за нас, защото ние всички сме част от общото и дори в различността си пак сме еднакви. Но какво се смята за изцепка в облеклото и до какво може да доведе неправилно избрания тоалет в дадена ситуация? Ако искате да изградите добро впечатление в околните, разберете какво задължително не трябва да носите и какво точно трябва да изберете:

На работа или интервю за нея избягвайте
отворените деколтета до пъпа, показването на бельото, анцузите, дънките с ниска талия или със свлечени дъна до коленете, боксьорските потници, късите поли и панталонки, старите маратонки и плажните джапанки, протритите дънкови якета и всичко с много щампи, паети, орнаменти, камъчета, фигуралните чорапогащници.
Заложете на
изчистените облекла, коланите със семпла тока, кожените обувки, полото с къс ръкав, полите със средна дължина (малко под/над коляното), спортните или елегантни сака, семплите тениски, обувките с висок/нисък дебел ток, вталените ризки със закопчани до горе копчета, чорапи в цвета на обувките.

На дискотека забравете за
плетените пуловерчета, скъпите бижута (може да ги загубите), джапанките, облеклата от изкуствени материи.
Изберете
всичко, което ви е удобно. Т.е. дрехи, които няма да запарват, които не е лесно да се свлече от тялото ви, което няма как да изпадне и се загуби в тъмното и претъпкано помещение, което няма да позволи да смачкат краката ви.

На училище не залагайте на
късите поли, дълбоките деколтета, мрежестите чорапогащници, потничетата над пъпа, ниските талии, изпод които се подава голяма част от бельото, разкопчаните до средата на стомаха ризи, високите обувки с много катарами и каишки, белите чорапи до средата на прасеца в комбинация с 3/4 дънки.
Подберете
стилните дрехи, с които да уважите институцията. Училището не е място за демонстриране на клубни облекла, а за трупане на знания и срещи с приятели.

На изискано мероприятие отхвърлете като вариант
всички спортни дрехи, много къси поли/рокли, дървени бижута, отворени мъжки обувки.
Подходящи са
семплите, стилни облекла, които да отчетат официалността на събитието.

На шопинг-обиколки не обличайте
много пластове дрехи, ако ще пробвате облекла в магазините, високите токчета, запарващи краката ви обувки, чорапчета с дупки, много бижута, любими парцалки, които може да изцапате.
Спрете се на
удобните обувки, лесно свалящите се дрехи, големите чанти с вътрешен джоб, ластик за коса, талк за тяло и крака (не е дреха, но е от голяма важност), нови чорапи за пробване на обувки, неутрален цвят бельо.

На излет оставете настрана
високите токчета, марковите дрешки, всичко неудобно, вталено или любимо, за което се страхувате да не се скъса или изцапа.
Предлагам ви
удобни обувки, връхна дрешка за все случай, анцуг, къси панталонки или такива с много джобове, предимно памучни облекла.

На тренировка не слагайте в сака
много изрязани дрешки, бижута, скъпи вещи, дрехи от нееластични материи.
Пригответе си
анцуг, потник, бельо и чисти чорапи за след душа, ролона против изпотяване, ластик за коса, маратонки или отворени спортни обувки.

Не правете изцепки в облеклото си, подберете дрехите и аксесоарите спрямо мястото и идеята на събитието.