Технологии

4 начина да удължите живота на вашата лаптоп батерия

4 начина да удължите живота на вашата лаптоп батерия1. Дръжте батерията на лаптопа си студена или не много загряла. Батериите губят своите качества и намаляват капацитета си, когато са топли. Това означава, че трябва да поддържате чисти вентилаторите на вашия лаптоп, да не го оставяте върху плюшени възглавници, вълнени одеяла или други повърхности, които не му позволяват да се охлажда добре.

2. Не прибирайте лаптопа си в чанта или куфар, докато все още батерията му е много топла. В повечето случай след няколко часа работа, батерията на лаптопа се загрява. Затова е хубаво преди да си тръгнете от работа или лекции да изключите преносимия си компютър 10-тина минути преди да го приберете в чантата си. Винаги имайте предвид, че понякога просто затваряйки лаптопа си той може да не се изключи поради софтуерен или друг проблем. Прибирането му в чанта, когато не е изключен, може да доведе до извънредно загряване, което може да е дори опасно.

3. Не зареждайте преносимият си компютър постоянно. Ако използвате рядко своя лаптоп, изключен от контакта, но за сметка на това го оставяте включен в електрическата мрежа 24 часа на ден седем дни в седмицата, това не е добре за вашата батерия. Поне веднъж на няколко дни работете на батерия дори контакта да е на една ръка разстояние от вас.

4. Ако използвате лаптопа си най-вече на бюрото в работа, направете си график за работа на батерия поне два пъти месечно, за да не забравяте.