Авто-Мото

5 често допускани грешки при покупката на кола

5 често допускани грешки при покупката на колаКупуването на кола винаги е изпълнено с емоции. Дългото търсене на подходящото возило е съпроводено с обикаляне, множество разговори и какво ли още не. Често накрая ставаме нетърпеливи и започваме да допускаме грешки.

1. Прибързването. В един момент ни писва да обикаляме и просто искаме да се приключи всичко. Важно е да запазим търпение и трезво да преценяваме офертите и автомобилите, независимо от това дали едвам чакаме да купим нещо или пък толкова сме харесали дадена кола, че сме склонни да пренебрегнем нещо.

2. Ограничаване на търсенето. Мнозина решават, че ще търсят само дадена марка или само в определен  регион. Така може да изпуснете доста атрактивна оферта. Благодарение на интернет не е проблем да разгледате оферти и от други градове и да се запознаете и с възможностите на всякакви марки.

3. Липса на проучване. Просто сте решили, че искате колата Х и това е. Отделете малко време, за да прочетете отзивите на хората, които я притежават в интернет форумите. Да, там се пишат само за проблемите и изглежда, че всички са проблемни. Но има разлика, когато най-честите оплаквания са за проблеми с двигателя или за тресене на волана при движение със скорост, защото „минах през една яка дупка”, нали?

4. Пренебрегване. Не си заслужава да се откажете от кола, само защото има одран калник от някой майстор на паркирането. Един калник е доста по-евтин от основен ремонт на двигател на кола, която изглежда прекрасно на вид, но е била подлагана на сериозни изпитания.

5. Самостоятелно пазаруване. Най-голямата грешка. Винаги ходете на оглед на колата с поне един приятел. Вторият чифт очи и безпристрастната преценка са безценен помощник в избора на автомобил.