Авто-Мото

5 мита при поддръжката на автомобил

5 мита при поддръжката на автомобилИма много различни трикове и идеи за поддръжката на автомобила. Някои от тях са доста ефективни и евтини, други се оказват точно обратното. Нека да разгледаме няколко трика, които попадат в графата „митове”.

1. Някои смятат, че вакса за обувки може да изиграе ключова роля при предпазването на предната броня от драскотини от камъчета, както и да заличи съществуващите. Всъщност единственото, което се постига, е поставянето на мазни петна по бронята.

2. Друга легенда твърди, че може много лесно да елиминирате неприятните миризми в купето, когато оставите срязана глава лук да пренощува вътре. Всъщност просто ще добавите и миризма на лук към останалия букет от аромати.

3. Следващият мит смята, че можем да почистим лети джанти без проблем, ако използваме веро и други подобни миещи препарати. Някои от тези препарати имат киселини и всъщност могат да развалят визията на джантите ви.

4. Този мит е малко по-налудничев, като твърди, че лесно може да възстановите блясъка на матираните пластмасови брони като ги нагреете със сешоар и избършете. За съжаление не е чак толкова лесно и просто ще имате загрята за малко матирана броня.

5. Последният мит всъщност работи при някои условия. Той гласи, че може да измиете замърсените чистачки и стъкла с кърпа напоена в оцет. Всъщност тази тактика действително помага при почистването на мазни петна, но не очаквайте чудеса за почистването на прах и други.