Авто-Мото

6 съвета за по-лесно изкарване на шофьорския изпит

6 съвета за по-лесно изкарване на шофьорския изпитМнозина са доста притеснени по време на шофьорския изпит. Това не е необходимо, тъй като по същество той не е сложен. С няколко семпли съвета, ще направите добро впечатление на изпитващия, което ще ви спечели ценни бонус точки за още по-лесното изкарване на изпита.

1. Всичко, което вършите в колата по време на изпита, се взима под внимание. Затова първо настройте седалката и огледалата. Дори да са ви идеални, просто направете движенията към тях, за да може изпитващият да се увери, че действително сте ги проверили. Поставете колана и едва тогава запалете двигателя.

2. Обръщайте внимание на знаците и ограниченията на скоростта в различните участъци. Важно е да сте близо до ограничението и никога над него. Около 4-5 км/ч под разрешената скорост е идеално.

3. При спиране на STOP знак, намалявайте от по-далеч и по-равномерно. Така ще покажете, че сте видели знака навреме, а не в последния момент. Спрете преди знака.

4. При взимането на завой, старайте се да бъде с равномерна скорост. Твърде бързото и твърде бавното извършване на маневрата ще ви костват точки.

5. По време на изпита сте пълноправен участник в движението. Следете останалите автомобили и спазвайте утвърдените правила за отдаване на предимство при престрояване от една лента в друга. Не забравяйте сляпата точка.

6. При паркиране не използвайте само огледалата, а завъртете главата си. Няма нищо срамно в това, а напротив, ще покажете, че внимавате, а не се фукате с умения.